Аржентина победи Нигерия в голов спектакъл (видео)

Ивайло Анев 25 юни 2014 в 20:57 2044 0

Аржентина победи Нигерия с 3:2.

Отборът на Аржентина записа трета поредна победа на Мондиал 2014, след като надви с 3:2 Нигерия в Порто Алегре и спечели категорично група “F” с девет точки.

Суперзвездата на “гаучосите” Лионел Меси отново показа своя гений, като вкара за първи път две попадения в мач на световно първенство.

Четирикратният носител на “Златната топка” откри в 3-ата минута, а след това в даденото продължение на първата част отново изведе южноамериканците напред след брилянтно изпълнение на фаул и вече има четири гола.

Преди това още в 4-ата минута Ахмед Муса бе изравнил, а във втората минута след почивката отново нападателя на ЦСКА (Москва) прати топката в мрежата на Серхио Ромеро за 2:2.

Второто полувреме започна ударно подобно на първата част, като Ахмед Муса изравни в 47-ата минута с втория си гол в срещата, но само 120-секунди по-късно Маркус Рохо с коляно след центриране от корнер отново даде аванс на "гаучосите".

В 63-ата минута Меси бе сменен, за да получи почивка преди осминафинала на тима във вторник в Сао Пауло.

След първите две срещи гаучосите са с две победи - над Босна и Иран, докато "суперорлите" сa с успех над балканците и равен - срещу азиатците.

Така Аржентина чака тази вечер да разбере кой ще бъде следващият противник на тима във вторник на стадион "Арена Сао Пауло".

Двукратните шампиони на света чакат втория в класирането на група “Е” между Франция, Швейцария, Еквадор и Хондурас.

Нигерия пък въпреки поражението остана на второ място с актив от четири точки и се класира на осминафинал на световно за първи път от 1998 година. Именно от Мондиала във Франция "орлите" трябваше да чакат до мача с Босна и Херцеговина, за да постигнат първи успех на световни финали.

НИГЕРИЯ: Ениама, Ошанива, Йобо, Омеруо, Амброуз, Микел, Онази, Одемвинге, Бабатунде, Муса, Еменике

АРЖЕНТИНА: Ромеро, Сабалета, Гарай, Фернандес, Рохо, Гаго, Масчерано, Ди Мария, Агуеро, Игуаин, Меси.

Отборна статистика:

Нигерия - Аржентина

12 Общо удари 18
7 Удари във вратата 13
17 Нарушения 6
43% Владение на топката (%) 57%
4 Корнери 12
10 Спасявания 2
1 Засади 1

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!