Хигинс крачи уверено към пета титла след успех над Робъртсън, вижте и останалите полуфиналисти

OFFNews 02 май 2019 в 14:17 7193 0

Джон Хигинс за пореден път показа, че когато стане въпрос за "Крусибъл" малко играчи могат да го спрат. "Вълшебникът от Уишоу" продължава с магическата си игра в Шефилд и се доближи до петата си световна титла. Негова жертва на 1/4-финалите стана фаворитът за трофея Нийл Робъртсън. Шотландецът укроти "Гръмотевицата от Мелбърн" и спечели схватката с 13:10 фрейма.

Хигинс изоставаше в резултата с 5:7, но четири поредни спечелени партии му донесоха аванс при 9:7. Великият шотландец продължи да демонстрира непоколебимостта и волята си, продължавайки да печели без големи точкови серии. При 12:10 в своя полза Хигинс направи сенчъри брейк от 101 точки за край на двубоя, закръгляйки стотиците на шампионата на 80. 

На полуфиналите 4-кратният световен шампион ще се изправи срещу Дейвид Гилбърт, който от своя страна елиминира Кайрън Уилсън след 13:8. Гилбърт се наслаждава на най-добрия сезон в кариерата си с две участия на финали - на World Open, където преклони глава пред Марк Уилямс, и в Германския Мастърс, където бе спрян именно от Кайрън Уилсън. В "Крусибъл" той взе скалпа и на двамата, които го оставиха без все още ранкинг титла на сметката си, но пък с достигането на полуфиналите той си гарантира най-големия чек в професионалната си кариера - 100 000 паунда.

Хигинс пък изведнъж се оказа фаворит за титлата след отпадането на последните двама световни шампиони Марк Селби и Марк Уилямс. Точно те победиха "Вълшебника от Уишоу" на финалите през 2017 и 2018 година.

Другият полуфинал ще противопостави Джъд Тръмп и Гари Уилсън. "Асото в колодата" мина като влак през Стивън Магуайър, прегазвайки го с 13:6 и е считан от експертите за играча с най-голяма вероятност да триумфира в "Крусибъл". Гари Уилсън пък се превърна в петия най-ниско поставен полуфиналист в Шефилд със заеманата от него 32-ра позиция в ранглистата. Преди тазгодишното си участие, Уилсън не бе печелил мач на Световното първенство, а сега вече има шест, ако броим тези от квалификациите. Англичанинът се справи с Лука Бресел в първия кръг, а после изхвърли от надпреварата трикратния световен шампион Марк Селби. В четвъртфиналната фаза пък бе победен двукратният финалист Али Картър.

Полуфиналите се играят във формат 17 от 33 и ще се проведат от 02.05 до 04.05.  Гилбърт и Хигинс започват в 15:00 българско време, а Уилсън и Тръмп в 21:00

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови