Биографията на Рони О’Съливан излиза дни преди пристигането му в България

OFFNews 03 ноември 2022 в 16:21 4606 0

Снукър

Снимка Сиела

Рони О’Съливан

"Бяг", биографията на Рони О’Съливан излиза дни преди пристигането на седемкратния световен шампион у нас за демонстративния мач с Джими Уайт, съобщават издателите от "Сиела".

Най-голямата новина за феновете на Ракетата, е че той ще представи книгата си пред българската публика на 25 ноември часове преди двубоя в София. Всеки ще може да си закупи "Бяг" на място преди мачовете между Рони и Джими в София и Пловдив.

"Бяг" е задълбочен и зрял поглед към това, което крепи един гений през най-тежкия период от живота му, и разкрива как той успява да продължи напред дори когато изглежда, че вече няма сили. Освен че е играчът с най-много спечелени титли по снукър, за мнозина Рони О’Съливан е и най-талантливият. И определено - предизвикващ най-голям интерес като личност. Той прави първия си сенчъри брейк, когато е на десет години, и няма голям турнир, който да не е спечелил поне веднъж.

В същото време, Рони е отказвал участия повече от всеки друг играч, неведнъж се е оттеглял по време на състезание, което шесткратният световен шампион Стив Дейвис определя като "непочтително", и е имал многобройни разправии със съдии заради непристойно поведение и цветист език по време на игра.

Автобиографията му хвърля светлина върху върху един период, за който само най-близките на Рони знаят, посочват от "Сиела".

От 2003 г. насам възходите и паденията в живота му трудно могат да останат незабелязани от публиката. В този период той печели всичко от Welsh Open до Световното първенство в Шефилд. Същевременно се бори с депресията, личните си демони и нарастващите съмнения на спонсори и фенове, че ще се окаже „пълен провал“ като играч и като човек.

"Не бях сигурен как да нарека тази книга. Трябваше да избера между "Година на прекъсване", "Завръщането" и "Бяг". Първите две са доста самообясними - прекъснах за година поради причини, с които не се бях сблъсквал досега, след като спечелих Световното първенство през май 2012 г. и се завърнах през май 2013-а, за да го спечеля отново. Това беше първият път в кариерата ми, в който печеля два поредни световни турнира. Аз бях първият играч, успял да направи това след Стивън Хендри (смятам го за най-добрия на всички времена), който го постигна през 1997 г. Бяха щастливи времена. В крайна сметка, реших книгата да се казва "Бяг", защото тя е за това, което ме е подкрепяло и през втората половина на моята кариера", пише Рони О’Съливан.

Мачовете от WINBET Snooker Special са на 25 ноември в спортната зала "Левски" и на 26 ноември - в комплекс "С.И.Л.А.", в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови