Рони О‘Съливан ще гостува в България за турнир през ноември

OFFNews 08 септември 2022 в 14:55 5198 1

Рони О‘Съливан

Снимка Организаторите

Рони О‘Съливан

Действащият световен шампион по снукър, седемкратен носител на титлата и водач на световната ранглиста Рони О'Съливан ще бъде специален гост на събитието WINBET Snooker Special през ноември.

Многобройните любители на снукъра в България, които чакаха пет години завръщането на Ракетата у нас, ще могат да наблюдават на живо два ексклузивни демонстративни мача между него и близкият му приятел и шесткратен световен вицешампион Джими Уайт. Срещите се организират със специалната подкрепа на WINBET и със съдействието на Българската снукър федерация.

Мачовете от WINBET Snooker Special ще се проведат в София, на 25 ноември, от 19:00 часа в Спортна зала "Левски" и на 26 ноември от 18:00 ч. в Комплекс "СИЛА" в Пловдив. Билети за двете срещи, които ще се проведат във формат до 6 спечелени от максимално възможни 11 фрейма, вече се продават на eventim.bg.

Притежателите на ВИП билети ще имат възможността да се срещнат, разговарят, снимат и получат автограф от Рони О'Съливан и Джими Уайт в рамките на 30 (тридесет) минути преди шоуто.

Рони О'Съливан е считан за един от най-талантливите и най-успешни състезатели в снукъра за всички времена и дели рекорда за най-голям брой световни титли със Стивън Хендри. Той печели първата си титла в турнир за световната ранглиста на шампионата на Обединеното кралство през 1993, когато е само на 17 години, а първият си турнир Мастърс - преди да навърши 20 през 1995. И двете постижения не са подобрени и досега. По ирония на съдбата, със спечелването на световната титла през тази година 46-годишният О'Съливан се превърна и в най-възрастния носител на отличието в историята. Сред рекордите му са и 30 последователни участия на световно първенство в "Крусибъл" и вписаният в Книгата на Гинес най-бърз максимален брейк (147 точки) в официален мач - 5 минути и 8 секунди срещу Мик Прайс на световното първенство през 1997. Той е също и състезателят с най-голям брой максимални брейкове в професионални турнири - 15.

Освен шестте изиграни финала на световно първенство, Джими Уайт е и трикратен световен шампион за ветерани, световен шампион на двойки и световен шампион за аматьори. Като част от английския национален отбор е печелил отборната Световна купа и Купата на нациите. В продължение на цели 21 сезона той бе част от Топ 16 на световната ранглиста в снукъра. Той е първият левичар, постигнал максимален брейк в официално състезание и вторият състезател въобще в историята, направил 147 на световно първенство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови