Джъд Тръмп шокиращо отпадна от Шампионата на Обединеното кралство

Той няма да може да изравни постижението на Стивън Хендри

OFFNews 03 декември 2019 в 12:17 6564 0

Снимка worldsnooker.com

Световният шампион Джъд Тръмп сензационно отпадна от Шампионата на Обединеното кралство по снукър, след като загуби от 54-годишния Найджъл Бонд. Ветеранът се наложи с 6:3 фрейма и се класира за 1/8-финалите в Йорк.

Така Тръмп няма да може да изравни знаменитото постижение на Стивън Хендри да бъде актуален носител на всичките трофеи от "Тройната корона".

Тръмп започна уверено, печелейки първите два фрейма с един сенчъри брейк. 54-годишният Бонд успя да се закачи в мача в третия фрейм, но Асото в колодата отговори в следващия и се оттегли с преднина от 3-1 на почивката.

При завръщането си на масата в зала "Барбикан" в Йорк двамата състезатели изглеждаха напълно преобразени, като Бонд заигра изключително солидно, докато играта на Тръмп рязко се влоши.

По този начин Бонд успя да стигне до пет поредни фрейма и да затвори мача с 6-3, поднасяйки най-голямата изненада в снукъра от началото на сезона.

На осминафиналите на надпреварата Бонд ще се изправи срещу Гари Уилсън или Джо Пери. Място сред най-добрите 16 вече намериха Ли Хан, Стюарт Бингам и Нийл Робъртсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови