Порожанов отговори на "Антимафия": Предал съм сигналите ви на Инспектората

Владимир Йончев Последна промяна на 25 август 2014 в 16:27 3400 3

Румен Порожанов

Министърът на финансите Румен Порожанов е предал на Инспектората на МФ сигналите на Легия "Антимафия" за организирана престъпна група на митничари в митница "Свиленград".

По-рано през деня Българска легия "Антимафия" сигнализира главният прокурор за това, че Порожанов крие техен сигнал за корупция в митниците и го обвини в търговия с влияние, неизпълнение на служебни задължения и нанасяне на вреди върху данъчната система.

В следвие на постъпилото в Министерство на финансите по електронна поща писмо от Българска легия „Антимафия“, свързано с дейността на Агенция „Митници“, са предприети съответните действия в рамките на правомощията на министъра на финансите. Писмото е насочено към Инспектората на МФ и посочените в него твърдения ще бъдат обект на проверка. В случай на установени нарушения, своевременно ще бъдат уведомени органите на Прокуратурата,

бе отговорът на Министерството на финансите.

Възможно е информацията да не е стигнала до Легия "Антимафия" и това да е причина за недоразумението. Иначе вече сме направили всичко, за което те настояват, още преди подаването на сигнала им до прокуратурата. Колкото до сезирането на прокуратурата за престъпни схеми, не само министъра, а и те като граждани могат да направят това, коментираха от пресцентъра на министерството.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.08 2014 в 18:07

От седем месеца се подават сигналите! Свински черва!

25.08 2014 в 17:21

Искам да имаме служебни правителствa.

25.08 2014 в 17:07

То работата беше да се оплюе министъра, не толкова да се подава сигнал. Интересно защо се приключва до 2013-та, а по-слабата 2014-та не се засяга. Че нали ако няма престъпни схеми, събираемостта трябва да се увеличи? А тя намаля и то доста сериозно.