Порожанов отговори на "Антимафия": Предал съм сигналите ви на Инспектората

Владимир Йончев 25 август 2014 в 16:27 4147 3

Румен Порожанов
Румен Порожанов

Министърът на финансите Румен Порожанов е предал на Инспектората на МФ сигналите на Легия "Антимафия" за организирана престъпна група на митничари в митница "Свиленград".

По-рано през деня Българска легия "Антимафия" сигнализира главният прокурор за това, че Порожанов крие техен сигнал за корупция в митниците и го обвини в търговия с влияние, неизпълнение на служебни задължения и нанасяне на вреди върху данъчната система.

В следвие на постъпилото в Министерство на финансите по електронна поща писмо от Българска легия „Антимафия“, свързано с дейността на Агенция „Митници“, са предприети съответните действия в рамките на правомощията на министъра на финансите. Писмото е насочено към Инспектората на МФ и посочените в него твърдения ще бъдат обект на проверка. В случай на установени нарушения, своевременно ще бъдат уведомени органите на Прокуратурата,

бе отговорът на Министерството на финансите.

Възможно е информацията да не е стигнала до Легия "Антимафия" и това да е причина за недоразумението. Иначе вече сме направили всичко, за което те настояват, още преди подаването на сигнала им до прокуратурата. Колкото до сезирането на прокуратурата за престъпни схеми, не само министъра, а и те като граждани могат да направят това, коментираха от пресцентъра на министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!