Какво да правите, ако се страхувате да летите?

Мая Младенова 14 юни 2017 в 15:06 8403 2

Снимка Pixabay

Не всеки обича да пътува със самолет. На някои им става лошо, на други им е скучно, но има и хора, които психически не могат да се преборят със страха, че нещо лошо може да се случи. Предлагаме ви шест трика, които биха ви помогнали да летите по-спокойно.

1. Проучете как работи самолетът

Много хора се страхуват да летят със самолет, тъй като не могат да си обяснят как такава тежка машина се задържа във въздуха. Всъщност самолетът лети толкова лесно, колкото кола се движи по пътя. Турболенцията е все едно да пътуваш по чакълест път. Диспечърите непрестанно дават координати и напътствия на пилотите, така че няма как два самолета да се блъснат.

2. Подгответе се за факта, че тялото ви ще се чувства различно

Много хора се стряскат, когато ушите им заглъхнат или когато "храната им отиде в петите". Нормално е излитане, кацане, завои и промени в пътя на самолета да се отразят на тялото ви, тъй като въздушното налягане упражнява натиск върху нас. Това е напълно нормално.

3. Не четете притеснителни новини

Ако имате проблем с летенето, направете всичко възможно да се обградите с интересни и забавни книги, списания и програми. Не ви трябва да четете за убийства, корупция или кражби преди полет.

4. Дишайте равномерно

Периодичното вдишване и издишване помагат както на организма, така и на мозъка. Ако започнете да се чувствате дискомфортно, поемайте въздух и издишайте през около 4 секунди. Това ще даде на тялото ви повече кислород и ще му помогне да функционира нормално.

5. Примирете се с факта, че не виждате пилотите

Много хора се притесняват именно от факта, че не виждат кой управлява машината. Това не виждате екипажа, не значи, че те не могат да си вършат работата. Дори е по-добре да не са около нас, за да работят на спокойствие.

6. Прилагайте трикове, като лека болка срещу страха

Ако усещате, че се поддавате все повече на страха и вече започвате да изпадате в паника, сложете ластик на ръката си и ако усетите, че губите контрол, го дръпнете, за да ви заболи. Леката болка ще разсеете мозъка ви на биологично ниво и това ще ви помогне да се успокоите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

2

Red or Dead

26.06 2017 в 13:43

Преди време в Арсенал от този проблем страдаше Бергкамп.Него са го 'приспивали' БУКВАЛНО за дълги полети, а в Европа е пътувал САМО с кола.

42249

1

Denis Rizanov

14.06 2017 в 15:12

Във всеки случай не прекалявайте с алкохола. Той няма да ви помогне.
 
X

Да помогнем на украинските деца!