Волен на протеста: Не съм нарушил закона, госпожата от посолството обиди България

Николаос-Теодорос Цитиридис 08 януари 2014 в 11:47 20121 39

Волен Сидеров

"Едно лице тръгна да ме обижда в лицето, наричаше ме простак, боклук и ми се заканваше. Как ще реагирате, ако ви се заканват? И вместо да ми съдействат, полицейските служители започнаха да ме блъскат, мен и още 11 народни представители от "Атака", които си показваха картите. След това излъгаха, че са били ударени от нас."

Това е версията на лидера на "Атака" Волен Сидеров за случилото се във Варна вчера. Той я разказа пред симпатизантите си, събрани на протест в негова подкрепа пред Съдебната палата.

Той обясни пререканията му с френския дипломат Стефани Дюмортие по следния начин: "Някой ми каза нещо обидно за България, както каза една госпожа, която се оказа близка до френското посолство, тя обиди България". Сидеров не уточни как точно Дюмортие е обидила България, а продължи пламенната си реч с упреци към президента, премиера и Външно министерство, защото не реагирали, когато "Великобритания се подигра с България и каза "Вие сте втора ръка".

"Ние защитаваме достойнството на България, ние сме юмрука на народа", заяви още Сидеров.

"Ако прокуратурата ми поиска имунитета, тя ще направи услуга на моите опоненти, които искат да видят Сидеров смачкан и долу, в калта", заяви още той. Той призова главният прокурор да не сваля имунитета му, а да гони престъпниците. Сега, по думите на Сидеров, срещу него имало атака и противниците му искали да го разкъсат и били отворили усти "като крокодили" срещу него.

Докато лидерът на партията говореше пред микрофона на стъпалата пред сградата, дойде новината, че прокуратурата е поискала сваляне на депутатския му имунитет.

След като тя бе огласена, привържениците му зареваха "УУУУУ".

"Току-що ми съобщиха, че главният прокурор е поискал имунитета ми. Ръкопляскат тези, които служат на чужди интереси - от турското посолство ще ръкопляскат, от американското посолство ще ръкопляскат, но това ще завърши с крах. Не се гаси туй, което не гасне. Няма да се поддадем на разни педерастчета, няма да успеете. Атака победа", заяви Сидеров.

Той обяви още, че прокуратурата е била под политически натиск за решението за имунитета. По думите му, "политическата поръчка" за решението за искане на сваляне на имунитета е на ГЕРБ, БСП, ДПС и СДС.

"Не съм направил нещо, което да е нарушение на българските закони - който се опитва да го каже и докаже, ще завърши с крах", продължи той.

Сидеров заплаши вестниците, отразили на първите си страници скандала на летището във Варна, със съд, защото "Сидеров не е бил полицай". Този, който го е написал на първите си страници, ще бъде съден от мене, закани се атакистът.

Към журналистите той се обърна с думите: "Учил съм ви на занаят, нищо не сте научили. Научили сте се само да леете помия. В България няма журналистика, има леене на помия и поръчкови писания. Всичко, което го пишат поръчкови медии, ще се обърне срещу тях".

Лидерът на "Атака" говори пред 50-ината си привърженици пред Съдебната палата, охранявани от поне толкова полицаи. Демонстрацията им започна в 12 ч. 15-ина минути преди 13 ч. Сидеров се появи при привържениците си, които екзалтирано започнаха да скандират името му.

След края на изявлението Сидеров поведе поддръжниците си на шествие по бул. "Витоша". Към 13,20 ч. Сидеров и 30-ината демонстранти стигнаха пл. "Славейков", където изтръгнаха плаката от ръцете на жена, протестираща срещу наглостта на вожда им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки