Quantcast

Трима протестиращи - две момичета и едно момче, ще спят в ареста

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2013 в 23:32 11293 25

Едно от задържаните момичета. Снимка: Сергей Антонов

Снимка Сергей Антонов

Едно от задържаните момичета. Снимка: Сергей Антонов

Полицията е задържала седем души по време на днешните протести срещу правителството и промените в Закона за МВР, а трима от тях ще нощуват в районните.

Информацията бе разпространена от сдружението на Адвокатите-доброволци. Ето и сводката:

В V РПУ бяха отведени четири момчета, задържани по чл. 55 от ЗМВР - наизпълнение на полицейска заповед. Сред престой от два часа са им съставени актове за установяване на административно нарушение и са били освободени. Полицейският съвет е бил "адвокат само ще усложни нещата". От адвоката е укрит задържаният на ул. "Раковски". По-късно се е оказал там. Разследват го за хулиганство. Ще преспи в управлението.

Двете задържани момичета в I РПУ ще бъдат пуснати утре. Обвинението е по Чл. 274а. - “Който по какъвто и да е начин опетни, противозаконно унищожи или повреди формено облекло, служебни знаци или надписи, носени или поставени по реда на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража или Закона за съдебната власт, се наказва с лишаване от свобода до една година”. 

Резултатът от цветната прегръдка. Снимка: Сергей Антонов

 

С техния случай са се занимавали повече дознатели и полицаи. Шестима дознатели са разпитвали седем полицая и са преглеждали записи от различни видео камери. Изискани са записи на случая с полицейската прегръдка. Момичета са посъветвани да се откажат от адвокат за фазата на полицейската проверка, на каквато са в момента. Задържани са за 24 часа.

До 22 часа момичетата са седели на пейка в коридора, ограничени в движенията с белезници. При тях са били допуснати родители и една студентка, за да им занесе храна. Въпреки настояването на студентите, родителите им не са били уведомени за задържането до късно вечерта.

По-рано тази вечер пресцентърът на МВР разпространи следното съобщение по темата: "В столични районни управления са отведени девет души - две момичета - Д.П./21г./ и В.Й./20г./  от София, две непълнолетни момчета – на 14 и 17 години от София, 19-годишните И.И. и И.А. от Нови пазар, В.Б./21г./ от Костенец, Г.Г. /29г./ от Козлодуй. В.М./39г./, който след установяване на самоличността, му бил освободен. Продължава работа в полицията по установяването и  документирането на нарушенията на деветимата". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.12 2013 в 16:32

о да, и аз мога да налагам такива закони. има нещо тънко и неуловимо във идеята за законите. могат и да са несправедливи. така, че баш майсторе само моето уважение към безкрайната мъдрост на природата (която е създала и тебе с някаква своя си цел) не хващам да колим червенознаменни на връщане от техните си мероприятия. чаткаш ли?

06.12 2013 в 16:30

начи за английски и за сръбски полицай ще ти кажа одма - налитат на бой. нооо има и нещо друго. ние там знаехме, че куките са в правото си. докато тука куките са излязли с двата крака от закона.. сори пичове тогава ще си перете униформите.

06.12 2013 в 16:29

ей го начи. вие сте свидетели, че балкански само ме предизвиква...
а като го напляскам подскача и квичи. не е честно балкански - възползваш се от моята склонност към насилие спрямо ощетени от природата за да утолиш долните си страсти, нали?

06.12 2013 в 14:54

Аааа, има много клипчета в Тюбата, показващи пиндустански полисмени респектиращи студенти и протестъри. Примерно срещу "Окупирай Уолстрийт". Обаче не се препоръчва за лица с по-деликатна душвност: http://www.youtube.com/watch?v=45VGFgiFu7Y

06.12 2013 в 12:26

Като си гледал много филми, можеш ли да кажеш как би реагирал щатският полицай, ако по този начин му изцапат униформата и то умишленно?

06.12 2013 в 12:13

Ако трябва русофилските организации да поискат от Русия дознатели и прокурори - те ще ни "оправят".А други трафикатни на пари(Добрев от БСП) са шефове на комисии в парламента и т.н. и т.н.

06.12 2013 в 12:03

Ще ме ориентираш ли по бързо да стигна до тези опрни точки. :)
Да ги видя в оригинал.
https://www.balkanleaks.eu/media/OporniTochki2/date.html#msg1

06.12 2013 в 11:42

Горките деца :( Това е травма за цял живот, а аз съм убедена, че те просто искат държава, в която могат да останат... Това няма как да е държава, в която половин година искаш оставка на правителството, а то се е вкопчило във властта и не я пуска...

06.12 2013 в 11:21

Много ясно, че е така. Така противно ми стана още когато гледах оня клип с физзарядката пред парламента. Селянчета от цяла България ги бяха събрали и се чуваха диалекти от кой ли не край. Да ме е срам, че съм софиянец заради няколко кухи селски глави, пропити от мисли за пари и слава.

06.12 2013 в 09:51

пик-лите нямат смелостта на това момиче.те си седят на компютрите и спамят на латиница с обидни думи - ей това сте- пик-ли, независимо от пола си...дано ако имате деца по- бързо да се отделят от пагубното ви влияние и в училище и в университета такива хора да им станат пример.дано да ви съжалят и да не искат да са като вас....защото са деца и за тях все още има надежда, въпреки родителите им.....