Сирийците отказали да участват в бунта и дори се спречкали с афганистанците

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2016 в 18:00 11637 1

Бойко Борисов в Харманли

Сирийците в бежанския лагер в Харманли са отказали да участват в бунта и дори са се спречкали с афганистанците, които са ги подстрекавали да хвърлят камъни, става ясно от съобщение на на премиера Бойко Борисов в профила му във Фейсбук.

Днес отново посетих бежанския лагер в Харманли след снощи и влязох вътре, за да се срещна с мигрантите.

Разговарях със сирийци, които изразиха своите благодарности и посочиха, че българските власти се държат много добре с тях, осигуряват храна, вода и дрехи. Те ме информираха, че снощи други обитатели на лагера от афганистански произход са ги убеждавали и призовавали да излизат и да създават безредици. Последвали са спречквания между афганистанци и сирийци, като последните са останали по стаите си.

С ръководствата на службите ще продължаваме да следим много внимателно ситуацията. Както вече информирах, голяма част от инициаторите са вече задържани и ще бъдат преместени в комплекси от затворен тип.

А първият самолет за Афганистан, с който ще върнем подстрекателите на бунта от афганистански произход и други техни съграждани, ще отлети през декември, пише в профила на премиера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови