Сблъсъците пред НДК (снимки)

Николаос Цитиридис 12 май 2013 в 20:29 14847 9

Бой пред НДК. Снимка БГНЕС
Бой пред НДК. Снимка БГНЕС

Протестиращите разбиха загражденията около Международния пресцентър в НДК и започнаха бой с полицията.

Демонстрантите пробиха кордона от униформени и металните ограждения и се опитват да влязат в сградата, където лидерите на основните политически партии по-късно ще дадат пресконференции. 

В началото полицията се опита да отблъсне без насилие инвазията, но минути по-късно последваха удари с палки. Пристигна жандармерията. Някои от петдесетината протестиращите носят тояги. Към полицията полетяха яйца и домати.

Иван Бонев - един от лидерите на протестите, който бе и кандидат от ВМРО, каза пред камерите: "Искаме да влезем вътре, за да не им позволим те да броят фалшивите бюлетини."

Тълпата скандира "Мафия!", "Боклуци!".

Засега атаката бе спряна от жандармерията.

Как започна всичко:

Около 50-60 души се събраха протест с факли пред НДК в 20 ч, след края на изборния ден. Протестиращите пяха химна на България и скандират "Свобода или смърт". Развято бе и голямо българско знаме.

Те обявиха, че се очаква да пристигнат и още хора заради съмнения за манипулация на изборите.

Очаква се да има протест и пред президентството, организиран от Военен съюз и БНО "Шипка", които ще протестират срещу Росен Плевнелиев. От организаторите на този протест призовават всички да блокират магистралите към Варна и Пловдив.

Към 21:00 часа протестиращите вече бяха около 150, като са запалили клада пред Националния дворец на културата. Хората скандират "Партиите вън" и "Бойко фашист". 

Само ограждения  пазят протестиращите, като полицейското присъствие е минимално. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!