Съдът оправда Босия и Манол Глишев за томатината по парламента (снимки)

OFFNews 03 октомври 2017 в 19:14 5589 1

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

Софийският районен съд днес оправда Николай Колев-Босия, Манол Глишев, Кирил Чуканов, Калин Каменов и Алекс Иванов за томатината от 9 септември 2015 г.

Преди две години те протестираха срещу войната по пътищата и непрофесионалната работа на народните представители като хвърляха домати по сградата на парламента.

Решението на съда е окончателно. "Прокуратурата се отказа от обвиненията си в хулиганство и опетняване на полицейската униформа, при все че ние и не отричахме, че сме извършили деянието. То просто не е престъпно. Част от съдебното решение отново включва формулата, че сме упражнили своите конституционни права и че предварително публично обявеното замеряне на депутатите с домати по конкретен повод е легитимна форма на протест", коментира Манол Глишев.

Той цитира и част от решението на съда: "Макар и имплицитно да нарушава реда, протестът е протест затова, за да предизвика общественото внимание."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

1

ELPIDA

03.10 2017 в 22:34

Боже,Божеее, е за кво да ги съдяросват бе?! За томатоу афера,за разхищение на зеленчуци,щото има бедни,гладниии...;щото доматите са употребени да "придадат" цвят на управляващите, а не са изкльопани под формата на салатка за ракийка?!