Ресторантьори затвориха бул. Цар Освободител, изгониха Манолова и Тошко Йорданов

OFFNews 08 септември 2021 в 15:34 10493 7

Снимка Георги А. Ангелов/OFFNews

Националният протест на собствениците на заведенията срещу противоепидемичните мерки  блокира бул. "Цар Освободител" пред Народното събрание.

В демонстрацията се включиха и таксиметрови и автобусни компании, както и хотелиери от цялата страна. Те настояват изискването за работа до 23 ч. да отпадне. 

Бизнесът настоява и за компенсации за заетите в сектора.

Депутатът Тошко Йорданов от "Има такъв народ", както и Мая Манолова от ИБГНИ отидоха при протестиращите, които обаче ги отпратиха с възгласи "Това не е политически протест" и "Направете нещо".

"Върнете се на работа. Там, където сме ви пратили", скандираха още те.

Йорданов не отговори и си тръгна от протеста.

Станислав Балабанов от ИТН пък повторно настоя ваксините да бъдат личен избор.

Николина Ангелкова също слезе при протестиращите. Тя заяви, че НС не прави нищо за хората, а вместо това "от сутрин до вечер се обсъжда актуализацията на бюджета". След изказването си пред медиите тя се върна в сградата на Народното събрание.

В 15:20 ч. политиците бяха изгонени от протеста. Ричард Алибегов от асоциацията на заведенията заяви: "Не ги искаме тук".

Протестиращите настояват за оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Час след началото на протеста, шествието се насочи към Министерски съвет. След това протестът се премести пред сградата на Министерство на здравеопазването. 

Към 17 ч. протестът приключи. От бранша обаче се заканиха, че в следващите дни демонстрациите ще продължат, като ще има протести и в други градове в страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1900

6

Алек

08.09 2021 в 22:53

Inspired by ГРОБ

6500

2

petio01

08.09 2021 в 19:45

Ресторантьорите си работят - за тях ограничения няма. Дискотеките и нощните барове са с проблеми. Ако се върне Борисов (ама надали) ще кротнат, че при него няма хър-мър. Щом иска - затваря държавата, щом иска - отваря.