Рехави протести срещу цените на горивата в пет града

OFFNews 01 септември 2015 в 20:00 4390 3

Жители на пет града в страната излязоха на протест срещу високите цени на горивата в България.

Около 50 души излязоха на протест в София. Те се събраха пред сградата на Народното събрание с автомобилите си, за да се отправят към централата на „Лукойл“ на бул. „Тодор Александров“.

Протестът беше организиран във Фейсбук, като се очакваше в акцията да се включат около 2000 души. 

Демонстрантите се обявиха против цената на горивата и изразиха недоволството си от качеството, както и липсата на борба срещу монополите.

Протестиращите са категорични, че цените на горивата у нас са много по-високи в сравнение с тези в други европейски страни и са в разрез с рекордния спад на цената на петрола.

Въпреки заявеното желание на дмеонстрантите да блокират пътища, за да бъдат чути, това така и не се случи. 

Около 20 души излязоха на протеста срещу цените на горивата във Варна. Едва 10 души пък се включиха в протеста в Пловдив. Толквоа бяха и протестиращите във Велико Търново.

Едва 50-ина души се събраха на протеста в Бургас. Въпреки предварително заявеното желание да се блокира или магистрала „Тракия“ в района на пътен възел „Българово“, или пътят за Камено, това не се случи. Близо 20 полицаи с две репатриращи коли не позволиха на протестиращите да затворят пътните отсечки и ги насочваха далеч от детелината.

Дошлите на място граждани от Бургас, Камено и Българово не скриха недоволството си от липсата на организация, а някои бяха и изненадани, че няма разрешение за провеждане на подобни действия.

Според някои, българите си заслужаваме подобно отношение от страна на държавата и частните компании, след като не знаем как да отстояваме правата си.

Протестът бе повече от мирен, като в духа на футболните мачове, мнозина извадиха и слънчогледови семки. След около половин час престой в района на пътен възел „Българово“, повечето граждани се разотидоха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!