Радев: Кризата в Партийния дом не е проблем на сигурността

OFFNews 06 март 2020 в 14:00 3095 1

Румен Радев

Националната служба за охрана (НСО) трябва да действа съобразно инструкциите си за охрана на такива чувствителни обекти, но това не е проблем на сигурността, коментира президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за ситуацията с протестиращите медицински сестри в сградата на Народното събрание на площад "Александър Батенберг", цитиран от БТА.

Това е дълбок структурен проблем на българското здравеопазване и призовавам към откровен, конструктивен диалог, коментира той. Този проблем не може да се реши от НСО, този проблем следва да се реши от Министерството на здравеопазването и ресорната комисия в българския парламент, отбеляза Румен Радев.

От НСО, която е на негово подчинение, обявиха, че МВР не е съдействало в кризисната ситуация, затова службата за охрана е поела тази непривична за нея дейност. НСО е очаквала МВр да отцепи периметъра около Партийния дом и да изпрати психолози - нещо, което според шефа на службата се е случило едва след като дошло време за преки включвания в сутрешните блокове.

Междувременно медсестрите остават в сградата и днес също отказват да я напуснат. Охраната им даде време до 22:00 ч, когато редът изисква сградата да бъде заключена. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Issy

06.03 2020 в 15:25

Така е, проблем е на МЗ и трябва оттам да я решат, а тези, които не могат да помогнат, по-добре да замълчат. Не е нужно да бъдат на всяка манджа мерудия.