Протестиращите в Киев осветиха пътя на страната към ЕС (на живо)

OFFNews 28 ноември 2013 в 20:24 2759 10

Снимка: kiro.bg
Снимка: kiro.bg

Хиляди протестиращи отново се събраха на централния площад в Киев, за да изразят несъгласието си с решението на правителството да не подписва споразумение за асоцииране с Европейския съюз.

Половината от площад "Независимост" бе оградена с метални плоскости, за да има място, на което да се постави новогодишната елха. Така протестиращите бяха се събраха в другата му половина и в околните улички.

Близо половината от демонстрантите бяха студенти, които продължават да стачкуват. Мнозина протестиращи бяха дошли на площада с децата си. Една от промените на вечерта бе свързана с традиционния рефрен „Кой не скача е руснак“, който бе заменен с политкоректния „Кой подскочи е във ЕС“.

След речите на няколко активисти и опозиционни лидери, митингът продължи с концерт на някои от най-известните украински групи. Между две песни водещата Руслана Лежичко помоли хората да се отдръпнат от сцената и освободеното пространство бе заето от няколко хиляди младежи, които носеха фенерчета. Водещата обяви, че следва послание към президента Виктор Янукович. Руслана попита младежите искат ли страната им да се присуедини към ЕС и ако отговорът им е „да“, ги помоли да включат фенерчетата си. В следващия момент площадът бе осветен от хиляди фенерчета и мобилни телефони. „Надявам се, че президентът, който в момента се намира във Вилнюс, вижда нашето послание“, каза водещата, спечелила световна слава с хита си  „Wild Dances” и подкрепата си за Оранжевата революция през 2004 г.

 Видео от площад "Независимост" в Киев можете да видите тук. 


Live streaming video by Ustream

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!