Протести блокират София днес

OFFNews 24 ноември 2018 в 08:21 7047 2

Снимка Правосъдие за всеки

Протести ще блокират центъра на София днес.

От 12 ч. пред НДК ще започне Марш за правосъдие, организиран от инициативата "Правосъдие за всеки". Маршрутът на протестиращите е в посока Съдебната палата.

Протестиращите срещу цените на горивата ще проведат автопоход с два лъча, които ще тръгнат от "Младост" и "Люлин" и ще се придвижат до центъра на София. Те започват в 14 ч. Сборният пункт е пл. "Александър Батенберг".

Седящ протест ще има пред сградата на Министерски съвет на бул. "Дондуков".

Очакват се акции на недоволство в Перник, в Монтана, в други градове на страната.

Марш

От "Правосъдие за всеки" канят "всички свободни граждани, за да си поговорим по въпросите: #КОЙ заменя Правосъдието с правообслужване и в чия полза; защо чувството за справедливост тотално изчезна в българското общество; връщаме ли се към мрачните години на тоталитарните практики и правосъдие; имаме ли правосъдие за всеки или поръчково правообслужване".

Прокуратурата "все по-явно прислужва на олигархията", пишат те и цитират обяснението на председателя на ВКС Лозан Панов за случващото се в съдебната система: "Съдът не следва да проявява единомислие с прокуратурата и не бива да се превръща в орган по осъществяване на наказателната политика на държавата, като нарушава фундаментални принципи в наказателния процес".

"Точно това се случва обаче в новия мегаантикорупционен орган с гръмкото название КПКОНПИ и в Специализирания съд на властта, в който в емблема на корупцията и тежката престъпност в държавата се превърнаха кметът и заместник кметът на един столичен район, а всички други държавници, политици и олигарси се оказаха невинни.

...

Да напомним, на свобода са: осъденият в три държави за наркотрафик Брендо, силовашките лидери Маджо, Маргините, Баретата, дори и Митьо Очите още не е в ареста; видни олигарси, разследвани по обвинения за тежки престъпления от години; обвинените за пране на пари от скандалната "Джи Пи груп"; обвинените и вече оправдани политици като Бисеров, Сидеров, Масларова, Цветанов... Списъкът е дълъг", се казва още в призива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!