Протестът, ден 59: Само един е оставен в ареста, всички останали са освободени

Елена Николова 05 септември 2020 в 20:09 6173 1

За 59-и пореден ден в центъра на София се събират хора, за да искат оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Както всеки ден OFFNews ще проследи протестите на живо с репортаж, видео и снимки.

21:45 часа - Протестът вече е на Орлов мост.

21:23 часа - След като изслушаха химна на България, протестиращите тръгват на традиционния си марш към Орлов мост

21:20 часа - Велислав Минеков: Прочетох в Die Welt - най-четения германски вестник ужасяващ материал за България. Корупция, престъпност, мафия - това са думите. 

21:10 часа - Мартин Заимов, бивш кандидат на СДС за кмет на София и бивш управител на голяма банка, обяви, че ще напише отворени писма до всички посланици на Великите сили у нас, за да им разкаже какво се случва у нас.

21:00 часа - Виктор Лилов призова полицаите да намерят начин да поискат оставката на своите некадърни началници.

20:50 часа - Сред арестуваните и пребитите на протеста в сряда е шефът на Младежкия ГЕРБ в Русе. След като е бил пребит, той е напуснал поста си в ГЕРБ, твърди от трибуната един от организаторите на протеста Светослав Трайков. 

OFFNews веднага потърси партия ГЕРБ за коментар. Ръководителят на пресцентъра Никола Николов заяви следното:

Областният координатор на ГЕРБ-Младежи в Русе се казва Радослав Дудев. Той не е ходил на протест.

Бившият областен координатор се казва Павел Цветков. От 7 месеца той не заема този пост. Нямаме информация какво е правил той.

(ВИЖТЕ РАЗКАЗА НА ПЛАМЕН ЦВЕТКОВ ТУК)

20:40 ч - На властта й се наложи да разбере, че съществуват граждани в България. Това беше тежко откритие за тях. И на нас ни се наложи да открием нещо - че мафията е добре организирана, казва Арман Бабикян.

Решихме, че и ние трябва да се организираме. На страницата на Отровното трио има форма, в която всеки който иска да стане доброволец за свалянето на мафията от власт, може да се запише, за да си имаме своите координати и да можем да си помагаме организирано срещу организираната престъпност в България.

Бабикян призова депутатите от ГЕРБ да подадат оставки, "за да падне този последен смокинов лист пред срамната истина за България".

Ние ги поставихме пред избор: Дали да останат от срамната страна на историята или да запазят поне малка част от достойнството си и да напуснат това народно събрание.

20:25 часа - Адвокат Николай Хаджигенов обявява от трибуната, че вече всички арестувани след големия протест в сряда са освободени, с изключение на един, който е имал висящи дела.

Идвайте на протеста. Бъдете готови. Пускайте си отпуска. Тях ги е страх от нас!, говори Хаджигенов.

До Кървавата сряда ние бяхме игнорирани. Сега се борят с нас. Накрая ние побеждаваме.

19:50 - хората вече започват да се събират около фонтана пред президентството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови