Превозвачите отмениха протеста на 15 май

OFFNews 13 май 2022 в 15:07 1184 0

Камиони

Снимка БТА

Протестът на превозвачите остава на 18 май

Обединеният транспортен бранш обяви, че отменя планирания за 15 май, неделя, протест в София заради провеждането на две големи спортни събития в същия ден - финалът за Купата на България между „Левски” и ЦСКА на Националния стадион “Васил Левски” и благотворителният полумаратон, в които се очаква да се включат десетки хиляди фенове и участници. 

"По този начин превозвачите показват отново, че са готови на диалогичност и не искат да пречат целенасочено на гражданите", коментират от Съюза на международните превозвачи.

Вчера Обединеният транспортен бранш взе единодушно решение да не блокира движението на първоначално планираната дата за протеста - 18 май. Това стана след молба на министъра на образованието проф. Николай Денков, който напомни, че тогава в страната се провеждат матури за зрелостниците. Затова протестните действия ще започнат след 9.00 часа сутринта.

“Тези жестове на добра воля от наша страна доказват нашата конструктивност и готовност на диалог. В същото време ние сме твърдо решени да отстояваме както нашите легитимни и справедливи искания, така и законното си право на протест на 18 май. Надяваме се, че тогава ще получим уважение и подкрепа от широката общественост, както и че този път властите няма да се опитват да пречат на нас да изразим свободно позицията си”, пишат представителите на транспортния бранш.

От съобщението става ясно, че сега ще насочат всички свои усилия именно към големия протест на 18 май, когато ще поставят още веднъж своите искания за намаляване с 50% на акциза на горивата и отпадане на биокомпонента за шест месеца, както и за промяната в размера и обхвата на тол таксите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!