Контрапротестиращи прескачат оградата на СУ (обновена)

Лилия Христова 27 януари 2014 в 13:01 10123 11

Снимка: Сергей Антонов

Снимка Сергей Антонов

Снимка: Сергей Антонов

Около 150 души се струпаха пред двата странични входа на Софийския университет откъм ул. "Св. Кл. Охридски", за да защитят или да изразят недоволството си от новата окупация. Заради тясното пространство подкрепящите и отричащите протестните действия се смесват и не са разделени на отделни групи.

12:50 ч

4-5 души прескочиха високата ограда и влязоха в двора.

Окупиращите студенти допускат на територията на Ректората само учащи, представящи студентски книжки.

13 ч

Заради очакваното напрежение на място дойдоха още униформени, които се опитаха да разделят на отделни групи хората "за" и "против" окупацията и да разчистят платното за движение.

 

13:20 ч

Броят на поддържащите окупацията надвишава видимо този на контрапротестиращите. Двете групи постоянно влизат в словесни пререкания. 

Униформените, наредени в две редици, разделиха демонстрантите на две групи. От едната страна на кордона се чуват скандирания "Окупацията вън!", а от другата им отвръщат с "Червени боклуци".

13:33 ч

Двама активисти от "Призив", които са срещу окупацията, прескочиха оградата. Хората отвътре се опитаха да ги спрат, но не успяха.

Полицията не се намеси.

13:35 ч 

Сред протестиращите се появи лидерът на ДСБ Радан Кънев, за да засвидетелства подкрепа на окупацията. Той призова полицията да не се намесва и да не влиза в Университета, а конфликтът да се разреши с диалог, без насилиe.

Вече около 20-ина души успяха да прескочат металната ограда на СУ.

 

Видео: videonews.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!