Ден 92: Протестът аплодира резолюцията на Европарламента (видео)

OFFNews 08 октомври 2020 в 20:21 5159 4

Протестът продължава въпреки лошото време - и тази вечер демонстрантите се събраха в "Триъгълника на властта", за да поискат за 92-ри път оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Исканията, заради които в България бият, днес получиха подкрепата на Европарламента, обявиха от "Отровното трио". 

Новината, че Европейският парламент прие критичната за България резолюция за принципите на правовата държава и основните права на гражданите, тази вечер беше посрещната с овации. В "Триъгълника на властта" прозвуча химнът на Европа.

С резолюцията протестите в страната получиха морална подкрепа и можем спокойно да кажем, че политическият шамар е за властта, а гражданите на България извоюваха потвърждение за техните искания. Всички опити за лобиране от хората на Борисов, което да прикрие истината за държавата ни, претърпяха провал. Властта в България катастрофира и в страната ни, и в Европейския съюз. Въпреки натиска на властите в София няколко депутати от ЕНП, между които Радан Кънев, предпочетоха да съхранят съвестта си, отколкото да запазят фалшива идеологическа солидарност, заявиха от "Отровното трио".

Следващата стъпка е директно обвързване на отпусканите евросредства за България с върховенството на закона и нивото на корупцията. Всеки ден престой на Бойко Методиев Борисов в изпълнителната власт носи преки загуби за България. Хубав ден за българските граждани, лош ден за хунтата! - казаха още от триото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

4

tough

09.10 2020 в 08:01

Бай дръндарски и сие резолюции го не плашат. Той явно се е нагласил да си ни управлява до гроб. А еврофондовете са механизъм за ограбване на данъкоплатците, така че няма да ги спрат.

6000

3

imone

08.10 2020 в 21:12

Докъде стигнахме да аплодираме и да се радваме на критики към България, само да можем свалим управлението. Браво!!!!

10372

2

elbarbudo

08.10 2020 в 21:11

Свобода за пиринска македония!

1894

1

Sashkavas

08.10 2020 в 21:01

Изпишка се в гащите и беше едно топличко. После стана студено и почна да мирише
. Български протестър е действие

 
X

Да помогнем на украинските деца!