Ден 143: Протестът отново подкрепи окупацията на студентите

OFFNews 03 ноември 2013 в 20:00 1648 7

Концерт в подкрепа на Ранобудните студенти  Снимка: Сергей Антонов
Концерт в подкрепа на Ранобудните студенти Снимка: Сергей Антонов

 

10-ти ден продължава окупацията на Ректората на Софийския университет.

Тази вечер в 272 аудитория от 20.00 часа ще се проведе дискусия на тема "За мафията открито". Първата част на дискусията е за мафията и медиите. гости ще бъдат журналистите Асен Йорданов и Атанас Чобанов.

Очаква се днес студентите да излязат и с позиция във връзка с решението Общото събрание на студентските съвети, които се обявиха против окупацията на висши учебни заведения.

"Не го приемаме, но не ни интересува много. Защото това са студентите, които избраха Христо Стоичков за свой представител. Това са студентите, които създадоха движение "Орлов мост" и докараха хора от малцинствата с автобуси в София. Това са студентите, които се регистрираха и участваха в изборите като кандидат-депутати. Това е казионна и компрометирана организация, която не ни представлява", коментира студент от СУ пред БНТ. 

На 143-и ден от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски протестиращи излязоха на демонстрация в София и в подкрепа на студентите. По традиция шествието им започна от кръстовището пред Ректората.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови