Автошествие на ''Отровното трио'' от БНБ до ''Врана''

OFFNews Последна промяна на 04 декември 2020 в 16:28 2689 0

Протестно автошествие се провежда в момента в София, като организатор е "Отровното трио" - проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян и адв. Хаджигенов.

В 15 ч. колите се събраха пред БНБ, а крайната точка е парк-музей "Врана". Автомобилите се движат с около 20 км/ч., като върху някои от тях има знамена. 

През цялото време шофьорите надуват клаксоните на колите.

Исканията на протеста остават същите - оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, както и честни избори веднага, заяви Арман Бабикян. "Борисов, ние няма да спрем, имаме деца, трябва да им оставим нещо нормално, а не бандитска губерния", каза той на видео, излъчено във Фесйбук. Бабикян обясни, че студеното време и зимата няма да спрат протестите. 

"Другите протести са за вдигане на заплатите, бонусите, а нашите мечти са скромни - искаме да свалим мутрите. Ние сме за сваляне, а другите протести са за вдигане", добави той. 

Стана ясно и че "Отровното трио" продължава с обиколките в страната за срещи с граждани, като в събота те ще бъдат в Русе, а в неделя - в Ловеч и Велико Търново, за да може да организират "комитети за съпротива". 

Маршрутът на автошествието е БНБ - СУ - Орлов мост - бул. "Цариградско шосе" - Парк-музей "Врана". Двете платна на бул. "Цариградско шосе" в посока изхода на София са затворени.

На 20 ноември протестно автошествие под надслов "Да махнем "вируса" от властта" тръгна от Министерски съвет до резиденция "Бояна", като отново беше организирано от "Отровното трио".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови