Протестно автошествие до резиденция 'Бояна': Да махнем 'вируса' от властта

Утре е обявен "Всенароден митинг-протест"

OFFNews 20 ноември 2020 в 16:22 4052 0

Протестно автошествие под надслов "Да махнем "вируса" от властта" тръгва в 16,30 часа от Министерски съвет, а крайната точка е резиденция "Бояна".

Организатор на шествието е "Отровното трио". 

"С надути клаксони и скорост до 20 км в час автоколоната ще премине по маршрут МС, "Двореца", ул. Георги С. Раковски, Софийския университет, бул. Патриарх Евтимий, бул. България и резиденция "Бояна".

Нека властта се събуди, казват от Отровното трио. 

"Вирусът пребивава в Министерския съвет и в резиденция "Бояна". Минаваме маршрута на властта, по който се движи вирусът, който е заразил цялата ни страна вече 11 години. Оставка е искането зад, което сме застанали и няма да мръднем от него. Маршрутът е символичен. Пребиваването на тези хора във властта също трябва да остане символично", заяви Арман Бабикян.

Той обясни, че всички трябва да запомнят най-мрачните години на България. "Тези хора трябва да си дадат сметка, че случващото се в момента в страната ни като пандемия и като хуманитарна криза е най-ясният образ на тяхната власт – хаос, безхаберие, корупция и за съжаление смърт", добави Бабикян.

За утре е обявен "Всенароден митинг-протест".

Събитието ще се проведе от 17 часа на площад "Народно събрание". Исканията остават същите - оставка на правителството, на главния прокурор Иван Гешев, разпускането на Народното събрание и насрочване на извънредни предсрочни парламентарни избори.

Към протеста ще се присъединят и майките на деца с увреждания от "Системата ни убива".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!