Зеленски: Руснаците обстрелват фронтовата линия с артилерия

OFFNews 21 ноември 2022 в 06:50 6121 4

Украинскиоят президент Володимир Зеленски

Снимка БТА/АП

Украинскиоят президент Володимир Зеленски

Руските сили обстрелват украинските позиции с артилерия и вчера само в източната част на страната са нанесли почти 400 удара, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

По-рано през ноември Русия изтегли силите си от Херсон и прехвърли част от тях към укрепването на позициите си в източните Донецка и Луганска области.

"Най-ожесточените сражения, както и преди, са в Донецка област. Въпреки че днес имаше по-малко атаки поради влошаването на времето, интензивността на руския обстрел за съжаление остава изключително висока В Луганска област бавно се придвижваме напред с бой. Към момента от началото на деня в източната част на страната има почти 400 артилерийски атаки", обяви Зеленски.

По думите му  украинските войски в южната част на страната последователно и много пресметливо унищожават потенциала на окупаторите. 

Зам.-ръководителят на администрацията на украинския президент Кирило Тимошенко съобщи късно снощи, че руските сили са обстрелвали жилищна сграда в Херсонска област, в Южна Украйна.

"Възможно е под развалините да има хора. Службите за спешна помощ работят на мястото на инцидента", написа Тимошенко в Telegram. В наскоро отвоюваната столица на региона, град Херсон, продължава да няма електричество, течаща вода и отопление.

В събота Киев съобщи, че около 60 руски войници са били убити при далекобойна артилерийска атака в южната част на страната, като това е вторият случай в рамките на четири дни, в който Украйна твърди, че е причинила многобройни жертви в рамките на една атака.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

21.11 2022 в 12:15

Рашистите смело напредват към масква!

2070

2

НЕМА ТАКЪФ

21.11 2022 в 09:45

УМРЕЛАТА " ИМПЕРИЯ " , ПРЕДСМЪРТНО " ОТВРЪЩА НА УДАРА " !

345

1

Джендо Джедев

21.11 2022 в 07:07

Рашняците са яко фиксирани върху Бахмут. Не че е има някаква особена стратегическа важност, просто Путя има отчаяна нужда да обяви пред крепостниците, че е откраднал поне един град, че бая му пада ихтибарът напоследък. :D

 
X

Да помогнем на украинските деца!