Искрен Митев пред стаята на Костадинов: Просто исках да му оправя вратовръзката

Ружа Райчева 01 юни 2022 в 13:58 8786 0

Снимка OFFNews/Йорданка Веселинова

Искрен Митев пред стаята на "Възраждане".

За мен е притеснително, че г-н Костадин Костадинов се разпозна в думите ми и дойде да ме обижда. Аз просто исках да му оправя вратовръзката, но явно по друг начин е изглеждало.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев по повод днешния му сблъсък в пленарната зала с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. По-късно Митев се извини от парламентарната трибуна. 

Снимка: OFFNews/Йорданка Веселинова

"Имаше деца в залата, това поведение не приляга на тази институция. Ако по някакъв начин съм помогнал за този конфликт, искам да се извиня на първо място на децата, после на зрителите и после на вас - медиите. Физическият контакт е слабо поведение, всеки достоен човек трябва да избягва да се държи по този начин", каза той. 

По думите му не е редно човек да пипа вратовръзката на когото и да било. Въпреки това той отказа да се извини на Костадинов. "Трудно ми е да поднеса извинения на хора, които системно се държат по този начин. Ако г-н Костадинов се чувства обиден, че съм му пипнал вратовръзката, за това бих се извинил", заяви Митев и обясни, че "Възраждане" провокират ПП по много различни теми.

След изказването си пред журналистите в кулоарите Митев говори с Костадинов лично пред стаята на "Възраждане" в парламента. Костадинов настояваше за извинение, но Митев отказа. "Извиняваш се и за мен всичко приключва", каза му Костадинов, а Митев изненадващо отвърна: "Не съм те визирал теб".

Когато излезе от стаята, Искрен Митев каза, че двамата са длъжни да си говорят и въпросът трябва да се реши между тях. "Ще се извиня за нещата, за които трябва. Костадинов иска аз да се извиня от трибуната", каза той.

След разговора с Костадинов Митев се извини от парламентарната трибуна:

"Днес е денят на детето и мисля, че не беше най-добрият момент да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме свидетели. На първо място искам да поднеса извинения на децата, на зрителите, които станаха свидетели на тези грозни прояви, в които и аз взех участие, и разбира се, да се извиня, ако по някакъв начин моето поведение е допринесло тази агресия да се разпространи по този начин."

"Възраждане" обаче настояват за извинение от цялата парламентарна група на ПП.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев осъди поведението и на двамата депутати. Toй заяви, че Митев и Костадинов ще бъдат санкционирани след като ситуацията се обсъди на следващия председателски съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови