Захариева уверена - мониторингът от ЕС може да падне до 2018 г.

OFFNews Последна промяна на 20 март 2016 в 10:30 2183 9

"Преди всичко заради българските граждани, а не заради поредния европейски доклад, ние трябва да направим реформата в съдебната система. Ние трябва да направим така, че българските граждани да вярват в съдебната система и решенията, които се постановяват там. Това ще спре и правосъдието по улиците - нещо, на което, за съжаление, все по-често ставаме свидетели," заяви министърът на правосъдието Екатерина Захариева в ефира Bulgaria ON AIR.

"Така че ние сме твърдо убедени, че реформата трябва да се случи не за това дали има или няма механизъм (за сътрудничество и проверка), а защото обществото я очаква. И разбира се, нашият стремеж и нашата цел е в сътрудничеството с европейските ни партньори ние да изпълним препоръките по механизма. Механизмът няма да падне сега, колкото и да го искаме. Трябва да изпълним препоръките на ЕК. Имаме план, работим в изключително съкратени срокове и съм убедена, че тогава, когато покажем резултати и необратимост на процесите, механизмът ще падне за България," заяви министър Захариева.

"При стегнатия график, който сме си поставили, падането на мониторинга е абсолютно възможно да се случи до 2018 година - т.е. до края на мандата на тази ЕК," каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2016 в 11:10

Ние все още чакаме внасянето на някакви закони, които да показват приемственост в позициите, отстоявани от Христо Иванов.
Вижда се, че това не се случва.
Каква по-достойна позиция от подаването на оставка от поста - или си с тъпитемилиционери или си срещу тях .
...или бъркам ?

20.03 2016 в 17:40

Не вярвам че за 2 години може да отпадне мониторинга. Още няма съдебна реформа а в същото време се говори за отпадане на мониторинга. Трябват поне 3 години за да се приемат и въведат реформи и най-важното да са работещи, чак след това когато мине някакъв период и се утвърди системата че работи тогава може да отпадне. И това е оптимистичния вариант със сегашните корумпирани политици, които не знам как сами ще се спрат но това е друг въпрос.

20.03 2016 в 15:45

...другарко министърко, до 2018г колко други неща има да падат - бедна ти е фантазията...така че като паднат тия неща, от мониторинг няма въобще да има нужда...така, че мониторингът може и да не пада....

20.03 2016 в 12:39

Другарко министър, къде е Делянчо, че ми примъчня за него? Или жмим докато изнесе някой друг милиард и после - както казваше баба ми на село - ГОНИ МИХАЛЯ!

20.03 2016 в 12:19

'ма вие до края на тая година няма да устискате бе

20.03 2016 в 12:06

Мониторингът може да отпадне до 2018 г. единствено и само ако до няколко месеца бъде цялостно префасонирана прокуратурата и правосъдната система и ако поне няколко знакови фигури от рода на Цацаров бъдат осъдени за бездействие !

20.03 2016 в 10:56

Трябва да падне за да можем да крадем на воля,а не да измисляме нови още по-очевадни схеми с които се излагаме пред българските граждани....

20.03 2016 в 10:56

Нали знаете приказката за Настрадин, магарето, дето щяло да чете Корана и султана.

Дал султана на Настрадин една торба жълтици и 10 години и му казал, ако дотогава магарето не може да чете, ще ти отрежа главата.

Всички заплакали, нашият им казал, бе какво ревете, аз имам здраво магаре и една торба жълтици. А след 10 години, я магарето ще е умряло, я аз, я султанът. Па може и да се е научило да чете.

20.03 2016 в 10:50

Овца. Общественият интерес изисква мониторинга да остане докато са налице причините, които го налагат. Самоцелното лаене срещу мониторинга е пореден жалък опит за слугуване на мафията. Занимавай се с причините, не със следствията.