Волен отвръща на удара срещу 'Русофили' със съд за Калпакчиев (снимки)

Лидерът на "Атака" се кандидатира за кмет на София

Даниела Добрева Последна промяна на 24 септември 2019 в 12:38 4750 1

Председателят на Апелативния съд-София Калин Калпакчиев да бъде съден за държавна измяна, както прокуратурата подведе лидера на движение "Русофили" Николай Малиновие заради шпионския скандал, на всеки ъгъл да се разлепят плакати с лика на Калпакчиев, за да го видят всички, ревизия на съдебния състав, който даде предрочно свободата на австралиеца Джок Полфрийман. Тези послания отправи лидерът на "Атака" Волен Сидеров на митинг пред Съдебната палата в София. Другата новина, предназначена специално за репортерите, бе, че днес Волен ще се кандидатира официално за кмет на столицата.

Стотита привърженици за лидера с плакати, формат А4, на които е изписано "Оставка на Калпакчиев - убиеца в затвора", толкова любопитни граждани и дори група туристи станаха свидетели на посланията на "Атака". Плакатите раздава здравеняк в анцунг, а протестиращите са се наредили в права линия на стъпалата на Съдебната палата. Сред тях са "постоянното присъствие" Денислав Чуколов и Павел Шопов. В множеството се щура и Йоло Денев - неизменният протестиращ за всичко "политик". Площадът се озвучава от химна на партията, който се върти непрекъснато във възхвала на Волен и призив да се сложи край на произвола. Щом се появява лидерът на "Атака" музиката спира. Никой обаче не може да заглуши скърцането на трамваите. Привържениците се гневят, че не чуват Волен, но отскачат от релсите.

Сидеров зове за протести до дупка, докато Калпакчиев не остане с отнети права. Не е ясно защо, но призовава и да се спре прерверзията. В употреба е пусната и друга любима тема - за Българския хелзинкски комитет, който се помъчи да направи Джок Полфрийман "Мъж на годината". Не са пощадени политици и съдии, имали неблагоразумието да идат в чужбина за сметка на фондации. "После те се връщат в България и стават заложници на чужди интереси", вълнува се Волен. Множеството не е много наясно за какво иде реч и предпочита да си мълчи.

Гражданите са известени и за кандидатурата на Сидеров за кмет на София. Под ударите на гневните му слова попада гейпарадът, който развращава нацията. "Моето дете вече знае, че е момче и отхвърля играчките за момиченца", откровеничи Волен и заклеймява всички, които говорят за трети пол. Дупките по улиците и далаверите на общината не се споменават. В таргета на програмата му са крайните квартали и премахването на синята и зелената зона, за да "спре тормозът над хората".

Колкото за екипа на Волен Сидеров - там попадали "учени, дейци на културата, спортисти и пр.".

Лидерът на "Атака говори повече от половин час. Любопитните се разотиват. Дори туристи вече няма.

    

   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1848

1

Socerez

24.09 2019 в 13:25

Само разгледайте хората на снимките! От хеликоптер е ясно, че са там за една пица и 10 лв.
Не те ли е срам Болене?!
Българската политика се превръща в все по-гротескно чудовище!