Вече искат и импийчмънт на Радев

OFFNews 19 януари 2017 в 14:25 17180 38

Заради заплахата към народните представители трябва да се иска импийчмънт на Румен Радев. Това заяви в кулоарите на парламента депутатътот Реформаторския блок Гроздан Караджов, който бе един от излезлите от залата народни представители по време на словото на държавния глава.

Всъщност новият президент, въпреки че е положил клетва, все още не е постъпил в длъжност. Това ще стане в неделя.

"Накрая когато заплаши Народното събрание и народните представители – вие имате още една седмица - това показа един неуравновесен характер, който по никакъв начин не може да бъде обединител на нацията", каза Караджов.

Според него това е първото падане на маските на „новоизлюпения президент“.

Караджов определи речта на Румен Радев като безсъдържателна и без акценти, които могат да бъдат изведени.

"Същата реч, ако замените в нея думите ЕС и НАТО със Съветски съюз и Варшавски договор, щеше да е актуална и преди 20 години", коментира той.

Според него Радев е сричал, четейки думите.

"Трябваше да се прочете тази реч поне веднъж, защото това е неуважение към народните представители да се срича по този смешен начин“, добави Караджов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

37

bls

20.01 2017 в 11:07

Унас няма такова нещо като импийчмънт. Правомощията на президента се прекратяват по решение на Конституционния съд при установена държавна измяна или нарушение на конституцията. Обвинението за това се повдига от 1/4 от депутатите, но те не са тези, които взимат решение. Айде прочетете малко преди да ползвате непознати думички /и депутатите и вестникарите и коментаторите/

20699

36

Новак

20.01 2017 в 10:18

Много глупаво поведение от страна на противниците на Радев. Той беше избран точно защото не е част от политическата върхушка - тези хора, които могат да плещят от трибуната с часове и нищо да не кажат. Т.е очаква се в началото да допуска подобни грешки. Даже бих казал, че за нормален човек това би предизвикало съчувствие и съпричастност. И когато някакви уж изпечени политици (за обикновения човек приравнени към разбойници и крадци) скочат с цялата злоба и простотия да се подиграват и да злобеят, обикновено резултатът е загуба на влияние за тях. Това предстои да се види след няколко месеца.
Или както казваше един мой командир в казармата - има две основни правила при воденето на боя 1. Не допускай врага да ти мине в гръб ( не губи избори) 2. Ако ти мине в гръб (загубил си изборите) не мърдай, поне да не му правиш кеф.

17156

35

aviatora

20.01 2017 в 10:14

Този, който иска импийчмън на президента е толкова корумпиран, че ако има адекватни правораздавателни органи отдвна нямаше да му знае устата.