Вътрешният министър на спешна среща със синдикатите

OFFNews 25 юли 2017 в 12:41 3263 0

Вътрешният министър на спешна среща със синдикатите

Снимка МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев свика извънредно заседание на Съвета за социално партньорство. Срещата е провокирана след заявката на служителите да протестират, докато не бъдат чути исканията - увеличение на заплатите и нов закон за МВР. 

На срещата синдикати и ръководство се споразумяха до утре синдикалните организации да представят своите становища по предложени промени в Наредбата за размера за допълнителните възнаграждения за постигнати резултати на служителите.

Вътрешният министър предложи на синдикатите да обсъдят и постигнат споразумение преди 28 юли /петък/, когато е крайният срок министърът да издаде своята заповед за изплащане на допълнителните парични възнаграждения за постигнати резултати.

Предвижда се сумите за първия отчетен период да бъдат изплатени през месец август. Министър Валентин Радев заяви, че разчита на синдикатите за това, че познават детайлите и държи заедно да вземат най-справедливото решение за стимулиране на служителите. Синдикатите се ангажираха в срок до утре да изпратят своите писмени становища, съобщават от МВР.

Борете се за по-високи доходи, но нека го правим заедно, призова министър Радев.

Той отново помоли да не се манипулира процесът на диалог помежду им и напомни, че от пет проведени заседания на Съвет за социално партньорство в МВР лично е присъствал на три от тях. 

Председателят на Съвета зам.-министър Стефан Балабанов изрази своята изненада от изпратена от синдикатите нотариална покана за среща и заяви, че никога в историята на МВР не се е водил така дебат. Той увери, че складовете са обезпечени със заявените от съответните дирекции униформи и за ръководството на вътрешното министерство е важно да получат знак, че вървят в правилната посока.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов отбеляза светкавичните действия на ръководството за изплащане на паричната равностойност на полагащите се дрехи на служителите и допълни, че очаква развитие и по другите поставени от синдикалистите наболели въпроси, уточняват от МВР за това как е протекла срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови