Стойнев: Срещу мен се водеше мръсна кампания

OFFNews 08 август 2014 в 09:22 7866 4

Драгомир Стойнев

Срещу мен се водеше мръсна кампания, оплака се в интервю пред bTV бившият енергиен министър Драгомир Стойнев по повод обвиненията за подписан на тъмно договор с "Уестингхаус" за строежа на Седми блок на АЕЦ "Козлодуй" за 5.3 млрд. долара.

"Аз през цялото време, докато бях министър, бях атакуван. За мен винаги основната цел е бил интересът на гражданите и държавата”, твърди младият социалист.

Очаква се днес той да дава обяснения за договора пред другарите си на "Позитано" 20. Бившият депутат от левицата Таско Ерменков обяви, че подписването на договора не е било обсъдено с ръководството на БСП. Румен Овчаров от БСП, също бивш енергиен министър, определи действията на кабинета "Орешарски" като икономически гаф. 

Стойнев отново повтори, че преди подписването на акционерното споразумение ръководството на "Уестингхаус", се е срещало с ръководството на БСП. Те имали срещи също с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, с президента Росен Плевнелиев и с Реформаторския блок.

Той заяви, че става въпрос за акционерно споразумение за създаване на съвместна компания, а не за договор за строителство.

По думите му разходи в момента по този проект не се правят, а документът е „безплатен билет” да се изработи финансов модел, с който да се търси кредитиране от банки.

На упрека, че "Уестингхаус" предлага нов вид енергиен блок, какъвто не се строи никъде по света, Стойнев отговори, че подобен тип блокове ще се строят в Китай и Великобритания.

В разговора по bTV се вклчи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който попита що за инвеститор е "Уестингхаус", след като държавата трябва да тегли заем за изграждането на Седми блок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews