Стойнев: "Уестингхаус" се срещаха с ръководството на БСП

OFFNews 07 август 2014 в 11:17 3343 0

Драгомир Стойнев

"Договорът с „Уестингхаус” не го подписвам аз. Всички министри, както и министър-председателят са запознати с този договор. Ръководството на „Уестингхаус” се е срещало с ръководството на БСП”, обяви в интервю за bTV зам.-председателят на БСП и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев.

До последно от правителството на Пламен Орешарски твърдяха, че няма подписан договор с финансови ангажименти с "Уестингхаус" за изграждането VII Блок на АЕЦ "Козлодуй". 

В началото на месеца обаче американската енергийна компания „Уестингхаус“ съобщи, че е подписала акционерно споразумение с българската страна за разширяване на ядрените мощности в АЕЦ „Козлодуй“. От компанията уточняват, че това е станало след консултации с всички български политически партии.

5,3 милиарда долара ще струва Седми блок на АЕЦ "Козлодуй", реши на едно от последните се заседания бившето правителство.

Румен Овчаров от БСП нарече този договор голям икономически гаф.

„Има три решения на МС, които са публични и всеки, който е желал да се поинтересува е можел да ги прочете. По мое желание утре в Изпълнително бюро влиза точка относно трите енергийни проекта - на хора, които са се интересували съм давал пълна информация.

Но разберете, че има и конфиденциална информация, която без желанието на съответният инвеститор не може да бъде показана. Нека служебното правителство да извади договора, който пак казвам не носи никакъв финансов ангажимент на държавата”, допълни Стойнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови