Стефан Воденичаров с призив преди изборите

Емили Иванова 25 октомври 2019 в 17:42 1587 0

Бившият министър на образованието и настоящ председател на Сдружение "Инициатива единение" акад. Стефан Воденичаров призова българските избиратели да поемат отговорността си за бъдещето на страната и да гласуват за "можещи, знаещи и доказали се в практиката и живота личности" на местните избори на 27 октомври, неделя. В публична позиция той предупреждава и за възможно купуване на гласове.

"От управлението на вашето селище, на вашия град и община зависят и личната ви съдба, и по-добрите условия за труд, развитие, материална сигурност и отдих. В деня на вота всеки трябва да определи честно и по вътрешно убеждение своето предпочитание. Да заложи гласа си за можещи, знаещи и доказали се в практиката и живота личности. Да загърби по възможност политическите си пристрастия и се изправи с лице към обективната истина за своя живот и перспектива. Едва тогава обществената енергия от всички части на страната ще се насочи към градивност, към постепенно оттласкване от състоянието на застой и криза с единна мисъл - експертни решения и упорит труд за въздигането на Отечеството", пише акад. Воденичаров.

Той нарича текущата предизборна кампания "ожесточена" и разкриваща "добре познати недъзи" от близкото и по-далечното минало, имайки предвид купуването на гласове.

"Националната „Инициатива Единение“ Ви призовава да не пропускате шанса с вашия глас да съдействате за по-добрия утрешен ден на България. Отидете до урните като достойни граждани на Републиката и патриоти. Останете верни на себе си, на убеждението си за по-добра държава. Бъдете толерантни към разсъждаващите по-различно от Вас, но и отстоявайте с гласа си собствена позиция. И както многократно сме изтъквали заложете на тези, които с експертният си потенциал дават решения за днешния и утрешен ден, формулират национални обединителни цели само и единствено в интерес на Отечеството", завършва позицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!