Стефан Янев и Херо Мустафа са обсъдили сигурността в региона

OFFNews 25 януари 2022 в 15:11 1850 0

Военният министър Стефан Янев е имал среща с американския посланик у нас Херо Мустафа вчера, на която е присъствал и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщи Янев на фейсбук страницата си. 

Били са обсъдени теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни, развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона.

"Споделих, че българската страна високо цени подкрепата на САЩ за модернизацията на българските въоръжени сили и изразих надежда, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето сътрудничество в тази насока. Подчертах, че усилията ми ще са фокусирани върху придобиването на нови способности за Българската армия. Основен приоритет ще бъде реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски", посочи министърът на отбраната.

Посланик Мустафа пък е отбелязала готовността на САЩ да продължи да оказва съдействие и подкрепа за реализиране на съвместните инициативи в сферата на отбранителното сътрудничество, отчитайки българските потребности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови