Стефан Янев е готов да се извини на лекарите

OFFNews 03 септември 2021 в 13:17 2909 1

Служебният премиер Стефан Янев изрази готовност да се извини на медиците, които са се почувствали засегнати от вчерашното му изказване в НС, че Хипократовата клетва изисква готовност за саможертва, предава БТА.

Думите му са по повод искането на бившия здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ, който настоя Янев да се извини.

Служебният премиер заяви,че многократно е изказвал дълбока благодарност към всички лекари и медицински специалисти, които се борят за човешкия живот. Той коментира, че думите му са били казани в разговор, започнал с думата "война", вкарана именно от Костадин Ангелов, който е обяснил, че българските лекари се намират във война.

"Аз съм съгласен да приема, че е така. Всяка една дейност, която е в интерес на хората, по отношение на тяхното здраве и техния живот, мога да приема, че е война."

Той се обърна към Ангелов и заяви, че войната се печели, когато участващите в нея са убедени, че тя е справедлива. Той обвини депутата от ГЕРБ, че се опитва да прокара внушения.

"Ако ви обижда това, че някой смесва парите с вашето присъствие в тази справедлива операция, да не я наричам война, ако мислите, че моите думи са били такива, аз се извинявам. Но по отношение на факта, че се смесват думите, смесват се понятията и се търсят някакви краткосрочни политически дивиденти, г-н Ангелов, на вас не се извинявам", заяви Янев.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!