Според Симеонов надали Гинка Върбакова знае какво е трафопост

Опозицията има интерес от свалянето на кабинета, добави той

OFFNEWS Последна промяна на 28 февруари 2018 в 11:17 2876 0

Снимка Сергей Антонов

Валери Симеонов

БСП и ДПС, опозицията, включително и тази извън парламента, има интерес от свалянето на кабинета. 

Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по повод вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов, че зад скандала около покупката на ЧЕЗ стоят хора, които се прави опит да бъдат повторени февруарските протести от 2013 година, когато първото правителство на ГЕРБ подаде оставка.  

Има логика в становището на премиера становище, каза Симеонов. На въпрос кои са хората, за които говори Борисов, вицепремиерът първо не пожела да отговори, а след това коментира: "Кой може този, който има интерес ­ опозицията". 

По повод оставката на енергийният министър Теменужка Петкова, Симеонов заяви, че "оставката й не е искана, а е едноличен акт". Той каза още, че тепърва предстоят обсъждания по темата с оставката на Петкова, след като депутатите се запознаят с фактите около сделката. 

Симеонов заяви, че българската енергерика е добре работеща система и тя не трябва да попада в ръцете на хора, които "нямат никаква представа от управление и инвестиции". "Как Гинка ще прецени дали един трафопост трябва да бъде подменен, когато тя надали знае какво е трафопост“, добави той.

Според вицепремиера обаче все още не е ясно дали сделката ще се състои, защото няма гаранции, че ще бъдат отпуснати кредити и неясноти кой всъщност участва в сделката. "Има само класиране на фирма. Няма сделка, нека да чуем данните на институциите утре", добави той.

По думите на Симеонов одържавяването на ЕРП-тата не е решение на проблема. По думите му има място и да държавна, и за частна собственост. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови