Quantcast

"Ще сезираме ЕК за провала на съдебната реформа"

ОFFNews Последна промяна на 09 декември 2015 в 18:50 2708 9

„Пълен провал на правителството по отношение на съдебната система и конституционните промени", заяви председателят на БСП Михаил Миков по БНР.

Той бе категоричен, че левицата ще ангажира вниманието на Европейската комисия за съдебните промени и негативните последици от това. Според него случващото се в съдебната система трябва да влезе и в предстоящия доклад на ЕК, засягащ случващото се в съдебната реформа. „Този доклад трябва да бъде негативен, ако ще бъде обективен”, каза още той.

Миков смята, че се създават репресивни функции на Инспектората, като конституционно този орган не е предвиден за такава дейност. Миков каза също, че се въвежда явно гласуване за членовете на ВСС, като по този начин ще се контролират съответните органи за управление на съдебната власт.

„Този цирк, този театър вече не може да убеди никого, че АБВ гледа обективно, а не мисли как да се закрепи в управлението”, заяви той във връзка с променливите позиции на АБВ за съдебната реформа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2015 в 23:54

Пak стария номер - пускат червената вдовица да дрънка по медиите за да добавя негативни асоциации и да омърси чистите намерения на шепа хора от бившата коалиция. Какво като Миков е от БКП и в случая е от страната на подалия оставка министър те БКП-то като са в опозиция традиционно казват истини както правеха и герб за да създават политическа шизофрения по учебник. После идват на власт и почват да се оправдават с предишните и обвиняват нас че сме ги допуснали един вид - "казах ли ви аз".. а то вотът го редактират едни и същи

09.12 2015 в 22:47

Всички "очеизвадни неправди", от които 99% от хората страдаме, са следствие от чиновническата феодална мафиотска дикатура, наречена "представителна демокрация". Предполагам, знаете как действа това "нещо". Това което аз виждам като редови гражданин е, че някакви овластени чрез фалшификации и купуване на гласове чиновници, излъчени от ОЧЗ клубове, и пазени от националните служби, разписават договори и закончета, с които загробват народа, и тези договори остават след тях.
Истината е другаде и там трябва да си насочим усилията: а именно:
Пряка демокрация, с възможност за оттегляне на вота. Съответно законови и конституционни промени, които да доведат до следното:
Договорите и споразуменията, които разписва всеки един от овластените, трябва да важи САМО В СРОКА докато овластения е на власт и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има форсмажорна клауза, за преминаване във висящо положение на договора, при оттегляне на вота от въпросния. Съответно 2-3 месечен период за преразглеждане и приемане/отхвърляне от следващия овластен, когото народа е пратил..
Естествено, за важни решения за държавата, като законопромени например (а не просто договори на някой си евреин за копане на злато, на кразжби от ТИМ, демек мусад на 10 газови нефтени находища и подобни), тоест на неща, които да останат след овластените, трябва да има по-сериозни процедури по приемане, тоест: референдуми smile emoticon

ВСИЧКО ДРУГО Е МАФИЯ!!

Mислете в тази посока: как законово издържано може да се стигне от сегашното положение, до това!

09.12 2015 в 22:24

Е точно заради този галош Гоце успя да извърти нещата. Ако БСП бяха се съгласили август Гоце нямаше да има грам тежест и прокуратурата щеше да има малки от малко контрол

Все пак си мисля, че играта сега започва.

09.12 2015 в 21:58

Аре, бе, Мики, кво станА, бе? Я та мислИ за умрел, връъ му го! Па ти още си бил шавАл! Добре, че стават от време на време разни размествания у горните етажи, че да разбЕреме, че и у мазето сте биле живе. Аре наздраве по тоа случай! :D

09.12 2015 в 21:58

Уф, докладът е готов. От историческия компромис насам се знае, че ще е негативен. Само Миков не е разбрал.

09.12 2015 в 21:54

БСП logic: "Гласувахме против съдебната реформа и сега ще сезираме ЕК, че някой провали съдебната реформа"

09.12 2015 в 21:34

По-неадекватен политик не съм виждала!Браво Миков, браво социалисте!

09.12 2015 в 21:34

По-неадекватен политик не съм виждала!Браво Миков, браво социалисте!

09.12 2015 в 18:55

Уеуе мауе! Мишките се обадиха, ма за кво?