Село Баховица - център на модерния градски консерватизъм

OFFNews 29 май 2019 в 17:48 10010 0

Снимка lovech.bg

Село Баховица

Ако съдим по резултатите от евровота в неделя, село Баховица е новият център на модерния градски консерватизъм.

Селото се намира в община Ловеч, на около 6 километра от града.

На евровота в Баховица ВМРО получава 47 гласа, но най-любопитен е резултатът при преференциите.

Кандидатът за евродепутат Кристиян Шкварек, който е седми в листата на ВМРО, получава 30 преференции. Водачът на листата Ангел Джамбазки е с едва шест преференции. 

В сайта на ВМРО Шкварек е представен като "един от най-енергичните дейци на дясната платформа „Консерваторъ“, които искат Европа на отечествата и се обявяват против вредния либерален модел".

Сумарните данни в РИК Ловеч показват, че в цялата област Ловеч Кристиян Шкварек е получил значителен брой преференции - цели 466; така той е втори по преференции в листата на ВМРО за областта, изпреварен единствено от Ангел Джамбазки - водачът има 840 преференции.

В Район № 23 - София 23 МИР Шкварек има 300 преференции, а Джамбазки - 5055; в Район № 24 - София 24 МИР Шкварек има 171 преференции, Джамбазки - 4134; в Район № 25 - София 25 МИР Шкварек има 117 преференции, Джамбазки - 4170.

"Бяха ми дадени само 30 дена за кампания, използвахме всички познати и връзки по страната за агитация, в Ловешко и Пазарджик имахме хора в щаба с такива. В другите региони нямахме или хора, или време. Благодаря на хората от екипа ми за прекрасната работа, която свършиха по кампанията ми в регионите си" - коментира пред OFFNews.bg Кристиян Шкварек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови