СДС оттегля подкрепата си за кмета на Видин, влязъл в ИК на Румен Радев

OFFNews 01 октомври 2021 в 13:52 1079 1

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков, избран с подкрепата на СДС, стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова. 

С това си решение той премина една червена линия, която за нашата партия е недопустима. СДС оттегля подкрепата си за него, съобщиха от партията. 

Тази кандидат-президентска двойка беше издигната от БСП, а Илияна Йотова е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова не изпълниха основната си функция – да обединяват нацията, а работеха за свои тесногръди политически цели, на принципа „Разделяй и владей!“, твърдят от СДС. И подчертават, че Ценков, когото са подкрепяли през целия му мандат, сега "ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс.

СДС не може да толерира политическото номадство. За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за
политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях, пишат още от СДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

01.10 2021 в 14:30

Кои беха тия СДС...май и свинята Минчев е от СДС....а къде е другия шопар Ал.Йорданов...сигурно си пресмята паричките от евродепутатството....Боже,каква духовна и морална нищета...колко ли може човек да падне в тинята....
 
X

Да помогнем на украинските деца!