Руски граждани стоят зад така наречения "протест на украинци"

Владимир Йончев 19 декември 2023 в 14:53 10986 10

Снимка

Руски граждани с биографии, от които би следвало българските служби да се заинтересуват, са свързани с организатора на така наречения протест на украинци, насрочен за утре пред фонтана на президентството.

Уведомлението за "провеждане на протест под надслов "Спрете войната" с искане за съдействие на стартиране  на мирни преговори" е подадено от Никола Дечков Андонов.

Андонов е в управата на Спортен клуб по савате "Фуриозо". Савате е френско бойно изкуство, популярно най вече в средите на френския Чуждестранен легион - наемници от различни държави, които воюват за интересите на Франция, най-вече в Африка.

В управата също е Ивелин Манолов Иванов. В друго дружество - СПА център Балчик АД той е съдружник с прелюбопитен руски гражбданин - Александър Александрович Бонашевский. 

Бонашевский е възпитаник на МГИМО - Московския държавен институт по международни отношения. Това е школата, която обучава висшите кадри на руската политика, разузнаване и контраразузнаване. МГИМО е почти задължително условие за кариерното развитие на руските шпиони.

Александър Бонашевский не е обикновен възпитаник. Той е "златен спонсор" на Института - звание, което се дава при дарение на особено големи суми пари.

Бонашевский е, меко казано, заможен човек. В Русия е собственик на няколко големи фирми от фармацевтични фирми - индустрия под строгото наблюдение на руската държава, в която няма случайни играчи.

Руските капитали са проникнали дълбоко в българските институции. В гореспоменатото дружество СПА център Балчик, участие има и община Балчик.

В България Александър Бонашвски има 5 фирми. В три от тях е съдружник с Владислав Александрович Бонашевский - вероятно негов брат. Владислав Бонашевский също се явява интересна личност. В една от фирмите е записан като руски гражданин, в другите две обаче вече е черногорски гражданин. В Черна гора, където през 2016 г. беше установена мащабна организация за преврат, ръководена от руските спецслужби, Бонашевский е основал 3 фирми. Макар оборотът им да е близо 35 милиона рубли, в тях работи само един човек.

OFFNews още на 7 декември предупреди, че мъж, предствящ се за човек на президента Радев, прозвънява украинци във Варна, за да ги агитира за участие в проруския протест, маскиран като "протест за мир".

Днес Съюзът на украинските организации в България "Мати Украйна" огласи декларация, че така наречения "протест за мир" е хибридна акция на инкорпорирани руски агенти, от която украинците се разграничават.

Този документ (или друг продукт) е създаден в рамките на инициатива „Информация срещу дезинформацията“ , финансирана от Европейския съюз и фондация „Институт Отворено общество – София“ (ИООС). Изразените възгледи и мнения са единствено на авторите и не отразяват непременно тези на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA) или на ИООС. Нито Европейският съюз, нито EACEA, нито ИООС могат да бъдат държани отговорни за тях.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

10

Constanza

19.12 2023 в 17:32

Орк е най-долната твар - толкова долна, че дори е плод на въображението. По-долу от това няма. Свинята е къде-къде по-цивилизована и морална.

10298

9

AntiZ

19.12 2023 в 16:35

Уважаеми Constanca, разбирам намека Ви, но каквато и твар да използвам за епитет, все ще е недостатъчно да опише презрението ми към тази сган! Всичко ще е в сексуален контекст с карицарска лексика.

870

8

Constanza

19.12 2023 в 15:51

Уважаеми AntiZ, не виждам защо обиждате така свинете.

10298

7

AntiZ

19.12 2023 в 15:50

"руски граждани"били? Тия не са граждани а диваци с руски паспорти. Орки! Свине кацапски!

870

6

Constanza

19.12 2023 в 15:42

Златна Ви уста, autogentile!

1973

5

autogentile

19.12 2023 в 15:30

При добро стечение на обстоятелствата може да се окаже, че на уреченото място, в уречения час, няма да са добре дошли тези “пацифисти”.

1005

4

ПР

19.12 2023 в 15:24

Много добре написано,Джендо!

345

3

Джендо Джедев

19.12 2023 в 15:18

ПР,

И интересно защо са избрали фонтана пред Президентството. За да излезне Мунчо с вдигнат юмрук ли? Мястото на тоя протест е пред посолството на оная блатна кочина, Империята на злото. Тя започна тая война.

1005

2

ПР

19.12 2023 в 15:14

КОЙ да спре войната,България ли воюва,че май нещо не съм разбрал?!Ама то,според Масква изобщо няма война-има СВО!
Значи,какво да спираме,точно ние ли,българите,дето не сме нахлували на чужда територия,не сме грабили,избивали,депортирали......????

345

1

Джендо Джедев

19.12 2023 в 15:01

Тия защо не са изловени и заключени до започване на дела срещу тях?
 
X

Да помогнем на украинските деца!