Румен Радев наложи вето върху закона за концесиите

OFFNews 02 февруари 2017 в 17:05 12263 16

Снимка Сергей Антонов

Румен Радев.

Днес наложих вето върху Закона за концесиите, обяви президентът Румен Радев в изявление за медиите на "Дондуков" 2.

Законът въвежда широки граници на субективизъм, възможности за корупционни практики и вземане на решения, ощетяващи обществения интерес, посочи държавният глава.

Публикуваме пълния текст на изявлението на държавния глава Румен Радев по повод налагането на вето върху Закона за концесиите:

Уважаеми сънародници,

На основание член 101, алинея 1 от Конституцията на Република България, днес наложих вето върху Закона за концесиите. Той бе приет в последните часове на 43-то Народно събрание с минимално мнозинство.

Законът съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Той въвежда широки граници на субективизъм, възможности за корупционни практики и вземане на решения, ощетяващи обществения интерес. Законът за концесиите предвижда промени в 29 други закони, с което навлиза в дълбочина в икономическите отношения.

Считам, че подобни ключови промени в нашето законодателство следва да се извършват след широк обществен дебат и най-вече с грижа за обществения интерес и националната сигурност.

Възможните санкции от необнародването на закона са несъизмерими с потенциалните рискове и щети от неговото прилагане.

Вярвам, че при бъдещото обсъждане на закона, институциите ще подходят отговорно към обществото и бъдещите поколения, при спазване на eвропейското законодателство.

Благодаря ви!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

15

Victimized

03.02 2017 в 02:10

Наясно съм с омразния данък, но аз лично се сещам за два пъти в които се е ползвал, Еквадор ако не се лъжа така скъсаха отношения с МВФ, тъкмо когато Обама встъпваше във власт. А вторият е когато сащ отмениха по този начин дълговете на Ирак, когато ги окупираха. Не се съмнявам, че има и други случаи, но за целта се изискват политици с големи топки, и медии предаващи реалната ситуация и настроение на населението. А при нас липсват и от двете....

77927

10

El Commandante

02.02 2017 в 20:11

Умен-е, ми ето де-всички са доволни в случая....с изключение на Баце де, ама той не пее в хора вече...
Лошо няма с други думи...

12124

8

Калина

02.02 2017 в 18:59

Кой Кънев?