Републиканци за България: Борисов използва пандемията за отлагане на изборите

OFFNews 08 декември 2020 в 13:06 1633 0

Републиканци за България е обезпокоена от опитите на министър-председателя Бойко Борисов да използва пандемията от COVID-19 като претекст за отлагане на предстоящите на 28 март парламентарни избори с цел оставането му на власт до лятото на 2021 г., се казва в позиция на партията.

Според формацията на Цветан Цветанов вчера премиерът е отправил поредно противоречиво послание като заяви, че част от мерките ще бъдат разхлабени предсрочно на 14 декември, а останалите ще бъдат премахнати седмица по-късно. "Позицията му противоречи на мнението на здравните експерти от Националния оперативен щаб и на министъра на здравеопазването, според които е рано да се правят изводи за резултата от мерките и дори има вероятност те да бъдат допълнително затегнати като бъдат затворени и големите търговски обекти", допълват от партията.

От там са убедени, че „разнобоят“ в посланията на министър-председателя и здравните експерти не е плод на поредното объркване от страна на властта.

"В ход е изпълнението на планирана стратегия, която цели да внесе объркване в обществото и да създаде условия за оставането на Борисов на власт и след изтичането на регламентирания по конституция мандат на настоящото Народно събрание", посочват хората на Цветанов.

"В тази насока вече немалко е направено. Обществото живее в нарастващ хаос, а Борисов от доста време насам дебатира сам със себе си. Премиерът е влязъл в ролята на защитник на интересите на бизнеса, а подчинения му здравен министър сe представя като отговорен политик, загрижен за здравето на българските граждани. Дебатът тече в познатия ни от години формат: "Борисов срещу ГЕРБ". Обществото е разделено, като за пореден път гражданите нямат право на избор. Тези, които поставят на първо място икономиката, трябва да се припознаят в министър-председателя, а тези, за които здравето е най-важно – в ГЕРБ", допълват Републиканци за България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews