Реформаторите виждат флирт между ГЕРБ и БСП

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2017 в 09:47 2291 1

Реформаторският блок е единствената пречка пред коалицията на ГЕРБ и БСП в следващото Народно събрание. А служебното правителство е предвестникът на тази коалиция.

Това заяви пред България он Еър Димитър Делчев от Националния координационен съвет на Реформаторския блок.

"Това, което се случи в образованието, е показателно. Служебният министър Денков като близък на ГЕРБ и Модев, синът на функционер на БСП, влязоха в координирана атака с неверни твърдения срещу бившия министър Меглена Кунева. Вместо брифинги с лъжи, трябваше да бъдат отчетени успехите за повишаване на учителските заплати, което постигна, въпреки че нямаше първоначална подкрепа от министър-председателя, както и въвеждането на един изцяло нов закон", коментира Делчев.

РБ е извън схемите на ГЕРБ и БСП и в следващото НС ще попречим на правителство на ГЕРБ и БСП с подкрепата на ДПС, каза той и добави, че флиртът с левицата от страна на ГЕРБ ще бъде наказан от избирателите.

Реформаторският блок продължава да бъде платформата за обединение в дясно, категоричен бе Делчев и каза, че РБ води преговори с още няколко формации. До края на седмицата ще станат ясни новите ни партньори, с които заедно ще се противопоставим на популизма, който се лее от ляво и дясно, коментира Реформаторът.

"В момента сме на търг с явно наддаване, едните предлагат 1500 лв. заплати, другите 1300 лв., третите 700 лв. пенсии, каза Делчев и беше категоричен, че тези обещания са лъжа, а РБ е платформа на нормалността в морето от популизъм", каза Делчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови