Quantcast

Реформаторите канят на протест срещу ксенофобията

Елица Мартинова Последна промяна на 06 ноември 2013 в 17:32 1606 18

Протест на Реформаторския блок срещу мораториума върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани  Снимка: Сергей Антонов
Протест на Реформаторския блок срещу мораториума върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани Снимка: Сергей Антонов

Протест срещу ксенофобията организират партиите от Реформаторския блок.

Демонстрацията е планирана за 18 ч. на 7 ноември и ще се проведе в градинката между СУ „Св. Климент Охридски“ и Народното събрание.

Да участват са поканени всички привърженици на Реформаторския блок, свободни граждани и демократи.

Мотото на демонстрацията е „Заедно срещу омразата“.

„Нека се изправим срещу ксенофобията и расизма, провокирани от шпицкомандите на БСП и ДПС“, гласи апелът на реформаторите.

Малко по-рано днес ДСБ оповести част от спогодбата за сътрудничество между България и Турция.

Според тъмносините клаузите в нея са коректни и са основа за добри практики.

„В тази връзка за нас е необяснимо нейното неизпълнение от сегашното правителство, при условие, че в нея се съдържат конкретни механизми за решаването на актуалните проблеми с нарушаването на българо-турската граница. За нас е очевидно, че правителството на БСП, ДПС и Атака не използва ресурсите си за решаване на проблема, за да създава изкуствено напрежение в обществото“, пишат от пресцентъра на ДСБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2013 в 10:19

Радане, стига си спамил, никой няма да ти повярва....кажи тук защо открадна протеста срещу расизма? Този протест ТРЯБВАШЕ да е непартиен !!!!

07.11 2013 в 00:45

Тази дума не е задължително да се пише в женски род, защото в случая мислено я съгласувах с човек. Не, жена съм и майка, която се вълнува за бъдещето на децата си и която се страхува, че им е отредено да живеят в страна на омраза и вражда. И не съм боклик, въпреки че ако на тебе ти харесва, ползвай думата колкото искаш и където искаш. Аз занесох детски храни, памперси и други бебешки принадлежности за децата на бежанците, а ти направи ли го?

06.11 2013 в 20:46

РБ - логичния избор на предстоящите извънредни парламентарни избори. След като станахме ощастливени да разберем, че можем да разчитаме на доблестен Президент, дай боже да си имаме и скоро истинско правителство, което работи за националните интереси и в интерес на демокрацията извън фасадната ѝ форма.

06.11 2013 в 20:44

Свалям Ви шапка, Реформаторски Блок!

Вие единствени имате смелост да излезете и да застанете срещу езика и действията на омраза.

България има нужда от такива отговорни партии точно в момента. На изборите ще останете възнаградени заради мъжеството.

06.11 2013 в 20:40

А Вие защо потъпквате конституцията и международните договори на България с гласуване на противоконституционни мораториуми върху продажбата на зема на съграждани от Европейския Съюз?
А Вие защо биете циганите?
А Вие защо нападате молещи се мюсюлмани пред Баня Баши?
А Вие защо незаконно разпростанявате вестници в мрежата на Метрополитен?
А Вие защо държите реч на омразата по партийната си кабеларка?
:)

06.11 2013 в 20:39

Тъ-па-нар!

06.11 2013 в 20:37

Като наследник и потомък на бежанци, едно мога да ви кажа, "професоре" и az, вие не сте човеци, вие сте просто срам за обществото. Дядо ми, светла му памет, каза предсмъртно:"Единственият ми грях е, че ви доведох в България". Заради ей такива като вас, няма да ви квалифицирам, защото няма да намеря достатъчно силна дума, децата ни напускат и заминават. Всъщност се сещам -вие сте наведени псевдокомунисти и червено-кафява ислямизирана паплач. Платена!

06.11 2013 в 20:19

Докато се (ре-)коалират с ксенофобите от БДФ (т.е. с наследниците на легионерите), РБ организират протест срещу ксенофобията. Покъртително лицемерие!

06.11 2013 в 20:00

Мери - "наивниК"... Бареков, знаех си че си ти! Боклик.

06.11 2013 в 19:43

Глупости, какви са тези списъци и защо на Бареков. На никому не съм марионетка, та камо ли на него. Явно не можеш да приемеш, че има хора които мислят самостоятелно и не се интересуват от никакви парии. Ако всички в този чат са хора на някого става страшно и аз ще се окажа най-големият наивник. Жал ми е за теб Jag älskar fredagar, вероятно си млад, а вече не си себе си.