РБ: Не забравяйте жертвите на комунизма. БСП: Това е отминала история

Последна промяна на 02 февруари 2016 в 12:34 3999 23

Снимка БГНЕС, Архив

След като успяха да съберат кворум за днешното извънредно заседание едва от втория път, депутатите намериха време да дебатират на тема "комунизъм", по повод вчерашния ден за почит на паметта на жертвите на комунизма.

Тон даде Димитър Шишков от Реформаторския блок, който призова депутатите да си припомнят зверствата, извършени от народния и съд и по време на комунистическите репресии.

Георги Кючуков от АБВ обяви, че парламентът трябва да почете всички невинни жертви, независимо по кое правителство са дадени.

Той припомни жертвите на народния съд, на деветоюнския преврат и други исторически факти. „Смятаме, че трябва да почетем всички невинни жертви независимо по кое правителство са дадени - монархическо, републикански или комунистическо. Тези хора са загубили живота си, защото имат идеи”, заяви депутатът. „Не трябва да прокарваме нова разделителна линия. Трябва да бъдем толерантни за своите виждания”, призова Кючуков.

Социалистите не пропуснаха да се включат в дебатите, като Янаки Стоилов припомни, че репресиите са еднакво неприемливи, независимо кой и в каква посока ги извършва.

„Странно е, че днес новата вълна на антикомунизъм е по-силна отколкото преди 10 години", обясни депутатът.

Той призова всички да се придържат към принципите за справедлив процес. „Нека дебатът да идва тогава, когато му е времето, а не когато е историята е отминала. Съжалявам, че днес отделяме голямо внимание на тези въпроси", завърши социалистът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2016 в 18:56

Както БСП бяха много активни по въпроса за османското присъствие-аз мисля, че е било робство , нека бъдат така непримирими към по-скорошните престъпления,които не са били по-малко жестоки-убийства,отнемане на имущество,отричане на православната вяра-нали ,другари, комунисти-много общо има.

02.02 2016 в 18:40

БСП, горда наследница на БКП е противобългарска партия, В нея членуват бездушни, национални предатели. Родината на тези изроди е Русия, дори не Русия а Кремъл.

02.02 2016 в 16:05

Тези зверства на престъпния комунистически режим никога не трябва да се забравят . Нещо повече,когато и да се потърси възмездие ще бъде глътка въздух и облекчение в памет на абсолютно невинните хора,станали жертви на безумната простащина и агресия на пришълците от горите.

02.02 2016 в 14:46

Искате да кажете - само соросоидите трябва да бъдат задължително разтрелвани
Другите - крадци, обийци и насилници могат да бъдат опростени, особено ако приемат православието в сърцето си и се съгласят да застрелват соросоиди в тила и после да ги закопават в общи гробове
Всяка друга позиция е толерастка пропаганда

02.02 2016 в 14:45

@Ленка
Аз също обичам да иронизирам! Но в случая не мога да си го позволя, всяка наглост и демагощина на говедо като това е гавра с жертвите!

02.02 2016 в 14:40


T.e. само некомунистите имат право да разстрелват:))))

Соросоиди,вие сте топ дебили на изчезване;)

02.02 2016 в 14:31

Няма по ужасно престъпление от соросоизма. Всичко друго може да се прости. Комунистите са разтреляли много българи но аз и вие им прощаваме защото убитите са соросоиди с известна не знам не помня вече с какво майка
Радвам се че се разбираме така добре

02.02 2016 в 14:22Не знам,но най-вероятно е убил много българи по време на Септемврийското въстание,ако за вас има значение това:)

02.02 2016 в 14:19

Ама е бил соросоид нали. Точно така гн Сорозеро

02.02 2016 в 14:15"Иван Дипчев:
През 1923 г. участва в потушаването на Септемврийското въстание."

Крушката си има опашка почти винаги.
Така че по-леко с квалификациите,ако двете соросоидни клетки могат да асимилират това;)

Бай вик,леко да не спукаш аортата от напъваме,споко и тебе ще те очистиме.