Разследват изнасилване в сградата на британския парламент

OFFNews 18 октомври 2016 в 08:39 5189 3

Разследват изнасилване в сградата на британския парламент

Британската полиция разследва обвинение за изнасилване в сградата на парламента. Сигналът е подаден срещу сътрудник на депутат от Консервативната партия, предаде Франс прес.

Според съобщение на полицията в Лондон има арестуван 23-годишен мъж по подозрение за изнасилване. Мъжът е пуснат временно на свобода, докато се чакат резултатите от следствието.

Следователите не разкриха самоличността на заподозрения, нито на евентуалната жертва. Според медии заподозреният е сътрудник на депутата консерватор Крейг Макинли.

"Г-н Макинли бе информиран за твърдения срещу член на екипа му в петък сутринта. След искане на полицията и на службите в парламента, той осигури на следователите пълен достъп до кабинета си в Уестминстър", каза негов говорител.

От Консервативната партия отказаха коментар по случая с мотива, че е неуместно да се коментира полицейско следствие. Коментар беше отказан и от парламента.

"Парламентът сътрудничи тясно на полицията в следствието и не можем да правим повече коментари, докато то продължава", каза говорител на британския парламент.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)