Ръководството на ГЕРБ в Ботевград подава оставка

OFFNews 18 май 2015 в 17:28 1833 2

Ръководството на ГЕРБ в Ботевград подава оставка

Ръководството на местната структура на ГЕРБ в Ботевград подаде молба за оставка до Изпълнителната комисия на партията. Причината е, че партията няма да подкрепи настоящия кмет Георги Георгиев на следващите местни избори.

"Заявяваме нашето несъгласие с решението на ГЕРБ да не подкрепи издигането на досегашния кмет Георги Георгиев за следващ мандат. В знак на солидарност всички общински съветници, избрани с листата на ГЕРБ, напускат партията и стават независими", пише в изявление на местната структура, разпространено до медиите.

В съобщението се посочва, че е "очевиден опитът Георги Георгиев да бъде почернен в навечерието на предизборната кампания, която явно е започнала".

"Безспорни са успехите, които Георги Георгиев постигна през годините. Очевидно нашите разбирания и тези на централното ръководство на партията се разминават, затова депозирахме искане за напускане на партията. Не желаем никой да се подиграва безпринципно с нас, прегазвайки устава на партията", гласи съобщението на местното ръководство.

До оставката и изключването на кмета на Ботевград се стигна след разследване на bTV, поставило редица въпроси, свързани със спорни решения на местната управа. Сред тях са обявени от Сметната палата злоупотреби за над 1,3 млн. лева, платени при строителството на депото за битови отпадъци в Ботевград. Там фирма вози пръст на 500 метра, а получава пари за 10 километра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!