Радев призова Борисов да промени Конституцията, ако министрите ще се отчитат пред президента

OFFNews 25 април 2018 в 20:52 5271 1

Снимка president.bg

Ако премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите му, то той трябва да инициира и съответните промени в Конституцията.

Така президентът Радев коментира заръката на министър-председателя Борисов министрите да се отчитат какво са свършили и пред държавния глава.

Радев каза още, че нашата корупция е видима и „отвъд океана“ и е отразена в доклада на Държавния департамент на САЩ.

„Как да очакваме да бъдем приети в Шенген и в Еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност“, заяви президентът.

Той е на мнение, че "колкото повече се дават клетви към евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа."

Война с българската държавност

„Има политици, които водят война с българската държавност, сами виждате какви лъжи се тиражират в медиите. С дискредитирането на президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателство“ - каза още Радев.

За мен това съвсем не е махленски дебат, а режисирана кампания, заяви президентът и добави, че "има опит да се приватизира европейската идея за лични политически цели."

„Колко струват техните евроатлантически идеи, след като деградират армията и заблуждават нашите съюзници? Какви европейци са тези политици след като допуснаха корупцията, бедността и несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите?“ - попита Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

25.04 2018 в 22:54

А, това и чаках!:)
Тия самодейци май верно не са виждали жив военен, и как може да ти го върне, като вземеш да му се праиш нешту на началнег:)) Или да го пързаляш с номера за новобранци:)