Радев изпрати съболезнования на Елизабет II заради атаките в Лондон

OFFNews Последна промяна на 23 март 2017 в 11:56 2590 1

Радев изпрати съболезнования на Елизабет II заради атаките в Лондон

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до кралицата на Великобритания Елизабет II по повод терористичния акт в Лондон.

„С дълбока скръб приех новината за потресаващия акт на терор, довел до загубата на невинни животи“, заявява президентът Радев. Българският държавен глава изразява от името на българския народ и от свое име най-дълбоки съболезнования на близките на жертвите и надежда за бързо възстановяване на пострадалите, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

„Подобни прояви на омраза и насилие са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани с никакъв аргумент. Република България категорично и остро осъжда това посегателство срещу устоите на морала и хуманността“, се казва в писмото на президента Румен Радев. Държавният глава подчертава, че този потресаващ акт показва, че трябва да останем единни и решителни в борбата срещу терора и че наш общ дълг е да работим за изграждането на по-сигурен и мирен свят.

„Убеден съм, че ще останете непоколебими в усилията си отговорните за това нечовешко дело да бъдат разкрити бързо и да понесат цялата строгост на закона“, се казва още в съболезнователното писмото на президента Румен Радев до кралица Елизабет II.