Радан Кънев: Шансът ГЕРБ да ми предложат премиерския пост е малък (обновена)

OFFNews 04 ноември 2014 в 12:23 2906 20

Радан Кънев

Снимка Сергей Антонов

Радан Кънев

Лидерът на ДСБ Радан Кънев оцени като "изключително малък" шансът от ГЕРБ да му предложат премиерския пост. 

След консултациите при президента той обясни пред журналисти, че "в рамките на ще бъде взето решението им за министър-председател".  

"Съвсем категорично ГЕРБ ще предложат премиер при условията, при които разговаряме – коалиционно споразумение, програмна декларация. Ще подкрепим премиера, който ГЕРБ предложи", каза Кънев.

Той обясни също, че персоналните предложения на Реформаторите за бъдещото правителство ще бъдат представени днес пред преговорния екип на ГЕРБ.

Кънев не отговори конкретно дали ще има коалиционно споразумение между двете партии.

На въпрос „Борисов предложи ли ви да станете министър-председател?”, Кънев отговори категорично: „Не”. "С Борисов разговаряхме за общото желание за съставяне на правителство", уточни той. „Много е вероятно съвсем скоро да има правителство”, допълни той. „Подкрепа за програмата на правителството трябва да се търси от политически сили, заявили желание за реформи”, смята лидерът на ДСБ.

По-рано днес чрез личния си профил във Фейсбук лидерът на ДСБ обяви, че е готов да приеме премиерския пост и постави две условия, за да се съгласи да поеме поста: изричната подкрепа на Реформаторския блок и на семейството му.

Вариантът за премиер различен от Бойко Борисов беше лансиран вчера от Томислав Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!